onsdag 16. oktober 2013

Høst, oktober 2013

Da er vi kommet halvveis i høsten, og den har satt sitt preg på landskapet. På Østlandet har det vært mye fint vær så langt i høst. Fredags kveld var det en av de utrolig flotte høstkveldene.

Høsthimmel

Søndag på trimturen studerte jeg landskapet for å se hvor langt høsten var kommet, og den hadde satt sitt preg både på trær, planter og landskapet ellers. Bildet mot Kolsås viser at de brune tonene viser seg også ved Kolsåstoppen, og langs gangveiene lå tett med lauv som hadde falt fra trærne.

Høstlig på Kolsåstoppen

Mye lauv på gangveiene

Men flere steder hadde hageplantene fått fine høstfarger på bladveksten, slik som denne hekken som krøp over et hagegjerde.

Fin farge

Vinterdag var 14. oktober som var mandag. Et gammelt varsel sier at var det så mye sol på vinter- dagen at en kunne sale av og på en hest mens sola skinte, så skulle det bli en fin vinter. Søndag var iallfall fint vær og fine høstfarger.

Trærne var fine

Den vakreste årstiden er høsten, det er bare vemodig å tenke på at vi går mot mørkere tider. Vi får trøste oss med noen ord fra et dikt: Men om høsten blir det grønne til en malerisk palett. Jeg kan stå å se på asken, på en lønn, blir aldri trett.

Malerisk palett

 Et ord fra Sunnmøre sier at begynner høsten med stormfullt vær, blir det en stormende vinter. Men vi får håpe det beste og nyte de høstlige bjørketrærne.

Bjørka er flott

Et sikkert høsttegn er når fuglene drar mot varmere land. Iblant har vi sett grågåsa flyge i plog på himmelen, de vil unngå kaldere årstider. Her passer det også med noen ord fra et dikt: Grågjess over himmelen, tusen liv kastet ut i høstens brådype glødende rom frem frem flyr de med en lyd av skoger og vann.

Høst

Da vil jeg slutte som jeg begynte med en vakker høsthimmel. Bildet ble tatt i går, rett før tussmørket kom. Så får vi håpe på at resten av høsten blir bra over hele landet.

Fint lys

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar