torsdag 31. oktober 2013

På kino, uke 14, 2013

Var på kino i går, enda det var altfor fint høstvær til å sitte inne og se film, men forestillingen skulle starte klokka 13.30, og det passet meg fint. Mens jeg ventet i en av kinosalene på at filmen skulle begynne, tenkte jeg på Sandvika sin første faste kinosal som de fikk i 1912, hadde jeg lest. Da var billettprisen 40 øre for voksne og 10 øre for barn. Nå satt jeg klar i kinosal nr. 6.

Filmen starter

Filmen jeg skulle se het: Kaptein Phillips. Filmen er basert på en sann historie som er fortalt om en kapring ved Afrikas Horn. For om lag et år siden så jeg en film om kapring av en båt, men dette er en helt ny film. Før jeg gikk inn i kinosalen, studerte jeg kinoplakaten.

Plakaten

Kaptein Phillips spilles av Tom Hanks som er Oscarvinner, og nå skal det ikke forundre meg om han får en statuett til. Tom Hanks er amerikansk, kjent fra flere filmer som for eksempel Forrest Gump, og Redd menig Ryan. Nå leverer han et glitrende spill som kapteinen.



Dette var første gang på 200 år at et amerikansk frakteskip var blitt kapret av somaliere, men nå tok de altså MV Maersk Alabama, og kaptein Phillips er hovedpersonen i dramaet.

Kapring

Filmen varer i 2 timer og 13 minutter, men det er ikke for lang tid. Det var full spenning hele tiden, helt til siste slutt. Det var et nervepirrende drama, med mange krefter innblandet i løpet av filmen.

Fullt drama


Dette er en meget god og dramatisk film som viser virkeligheten i disse farvatnene og som vi iblant leser om. Her får vi se hva mannskapet, men spesielt kapteinen opplevde. Ikke nøl med å gå og se denne filmen, det kommer ingen til å angre på. Til slutt vil jeg ta med han som har regissert filmen. Det er den kjente Paul Greengrass kjent fra Jason  Bourne- filmene. Han er engelsk Hollywood- filmdirektør. Et kjempedrama!

En dyktig kar



  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar