fredag 1. november 2013

Halloween, 2013

I går var det kvelden for Halloween, og det hadde noen av butikkene merket seg, for groteske masker hang klar for salg i god tid.

Masker

Jeg dro på besøk til noen i familien som hadde barn som fortsatt er i den aktuelle skumle stemning. Da jeg kom i 18.00- tiden var venninnene snart klar for å gå runden.

Snart klar

Halloween er det engelske navnet på allhelgensaften. Det er den katolske minnefesten for helgener og martyrer, men har ingen egen dag på kalenderen. Nå ringte første skumle pulje på døren.

Første pulje

Det er en keltisk tradisjon å feire på kvelden 31. oktober. Nå ringte det på igjen.

Skumle typer

Feiringen varierer fra land til land, hos oss er det ikke alle som feirer, men noen barn synes det er artig å kle seg ut. Herren i huset gjorde seg klar til å åpne døren, for det ringte på. Han tok på masken, satte i gang den gule dingsen på skapdøren. En fæl latter kom, så slukket han lyset, krøket seg sammen og åpnet.

Gjestene ble forskrekket


Fæle typer

Nå begynte jeg å bli nervøs for at alt snopet skulle forsvinne, og tok et overblikk over det som var igjen. Det holdt en sund til.

Godteri

 Så var det skumle over for denne gang, og Dina hadde med tre venninner hjem til avslutning med pølsefest. Etterpå byttet de godteri med hverandre. Vitsen er at de hadde noen artige timer. Jeg synes det var morsomt å bivåne det hele.

Pølsefest








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar