onsdag 20. november 2013

Singapore 2013, del 3

Tirsdag morgen dro vi til Botanisk Hage i Singapore. Først til området som er kjent for sine orkideer, og her var mye flott å se. Jeg hadde vært der før, men nå var her forandringer.

Her sterter det

Det var en fryd for øyet å spasere rundt på området, mange idylliske måter de hadde anlagt hagen. Se på buegangene nedenfor.

Idyllisk

Singapore har et tropisk klima, dermed gror planter og blomster villig. Det var så mye fine sorter som pyntet opp, og motivene var så mange at det var vanskelig å velge.

Et motiv

Blomster og sildrende vann

Singapore har som nevnt et tropisk regnskogsklima uten særskilte årstider. Temperaturen varierer mellom 23 til 32 grader. Ikke rart at naturen er frodig.

Kjempestore blad

På området var masse orkideer, men også mange forskjellige trær og små vann, alt anlagt på en flott måte. Eksempler nedenfor.

Orkideer


Idyll

Små fosser rant nedover bergsider, og ved foten av fossen svømte fargerike fisker. En fryd å se på så mye fint.

Under fossen

Fargerike fisker

Mange ukjente planter for oss, planter vi bare hører om som vokser i eksotiske land. Som banan- planten. Vi bare ser bananene i hyllene på butikkene.

Bananplante

Planten under heter bananblomst, men har ingen ting med bananer å gjøre. Stammen kan bli 1,5 m høg. Den heter Chanese bananplante, men altså ikke bananplante.

Bananblomst

Fra orkidehagen ruslet vi inn i regnskogen. Den eneste i verden innenfor en bygrense. Høge trær og spennende spasertur.

I regnskogen

Etter besøket i Botanisk hage, tenkte vi det det var bare å dra til Gardens by the Bay. Vi dro dit, og hagen lå ved bygningskomplekset ved Marina Bay. Tre tårn på 206 m, og en plattform på taket. Vi kalte den personlig for Båten.

Bygningskomplekset

 Utsikt til hageområdet

Det er over 100 hektar med hage. I denne parken i Singapore finner en kunstige trær midt i hagen. Det er tårn som ligner på trær som er opptil 50 m høge, om kvelden opplyste. Der var også flere skulpturer.

Tårn formet som trær

En av skulpturene

På området var to flower- domer, eller voksthus. Vi besøkte det ene. Noe av det første vi så var et juletre av blomster.

Juletre

 Her var en masse av blomster, men naturligvis var mye preget av julen som er rett rundt hjørnet. Her er noen eksempel på det vi beundret.

Nydelige blomster

Søt blomst

Det var bare å sette seg ende ned og se på all herligheten.

 
Etter besøket hos blomstene, gikk vi tilbake til bygningskomplekset som har masse forretninger, kafeer, restauranter, museum, kasino, og et hotell med 2500 rom. Sjølsagt var der flere juletrær. Vi satte oss på en kafe der vi drakk kaffe og spiste nydelige kaker.

Juletre

 God kake 

Etter dette besøket dro vi tilbake til hotellet for å slappe av før vi skulle ut til middag. Siden Raffles lå så nær, stakk vi innom Long Bar og tok en Singapore sling. Taket i Long Bar er som resten av interiøret fra kolonitiden. Viftene svaiet sakte fram og tilbake.

Fra Long Bar

Vi avsluttet dagen med middag i en klosterhage. Før var her et kloster, og nå var hagen fint opplyst. Restauranten hadde god mat, og vi så den fine klosterkirken opplyst.

Klosterkirken

 Del 4 i morgen.  



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar