torsdag 7. november 2013

Betties reise, november 2013

I går var jeg på kino i Sandvika og så en ny fransk film som heter Betties reise. Filmen er egentlig en hyllest fra fransk film til en av sine store filmdivaer Catherine Deneuve. Hun ble født i Paris i 1943.

Catherine som ung


Nå er Catherine Deneuve en eldre filmstjerne, og det sies at filmen er skrevet spesielt til henne. Jeg stoppet som vanlig og studerte filmplakaten til Betties reise.

Plakaten

Bettie driver en restaurant i Bretagne, og hennes gamle mor bor hos henne. Da Bettie får høre at hennes elsker har dumpet henne, blir hun så opphisset over dette at hun setter seg i bilen og kjører av sted uten noen planer.

På kjøretur

 På kjøreturen kommer hun langt av sted, møter flere typer og kommer ut for mange situasjoner. En av de første hun møter er en gammel gubbe og sitter en stund på kjøkkenet hans.

Ett av møtene

Bettie er enke, men har en voksen datter som hun ikke kommer så godt ut av det med, men nå ringer datteren og ber henne ta seg av dattersønnen noen dager. Gutten som har rollen som barnebarnet, spiller godt. Det gjør også Catherine Deneuve i hovedrollen.

Barnebarnet


Dattersønnen blir med bestemoren videre på kjøreturen i den fine franske naturen, men konflikter oppstår underveis.

Konflikter

 Bettie har vært skjønnhetsdronning i sin ungdom, og nå kommer hun og dattersønnen forbi stedet der Bettie egentlig skulle møte sine gamle rivaler som hadde kjempet om frøken Frankrike- tittelen. Jeg skal ikke røpe mer av handlingen. I det siste har jeg sett flere action- filmer, og synes det var koselig å se denne filmen. Jeg kan gjerne anbefale den. Kjekt med litt forandring.

Bettie og en av rivalene


Da blir det stille på bloggen i neste uke, for jeg drar på tur i morgen. Men når jeg kommer hjem, blir det mange blogger om turen. Første kommer sannsynligvis mandag 18. november.
      

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar