tirsdag 19. november 2013

Singapore 2013, del 2

Mandag morgen hadde vi bestemt å ta Hop on buss for å få oversikt over byen. På vei til nærmeste stopp, passerte vi det ærverdige Raffles hotell bygget i 1887 i typisk kolonistil. Grunnlegger Sir Stamford Raffles. Det startet først med en stor bungalow eid av en arabisk handelsmann. Men i 1933 tatt over av selskapet Raffles.

Flott hotell

Vi tok både den røde rute, så skiftet vi til den gule ruten og fikk se det meste av byen fra den åpne andre etasje på bussen, og hadde fin utsikt. Singapore er en stor by med rundt 5 millioner inn-byggere. Byen har en variert byggestil.

Boligblokker

Skyskrapere

Vi kom forbi Little India som er et område i byen. Hovedgaten her heter Sarangoon Road. Det var en spesiell indisk helligdag, så der var pyntet på indisk vis.

Fra Little India

Turen gikk videre mot kanalen.

I Singapore finner vi også et stort Kinatown. Vi passerte forbi det også.

Fra Kinatown

Turen gikk videre, og mange av boligblokkene vi kom forbi så flotte ut. Det koster sikkert flesk å bo der.

Boligblokk

Innimellom alle skyskrapere og annen bebyggelse var mange blomstrende trær som pyntet opp.

Grønt innimellom

Overalt var juleutstillinger i byen. Alle tenkelige sammensetninger, ikke bare juletrær.

Denne passerte vi

Vi gikk av bussen ved Orchard Road. Det er den største handlegaten for shopping. Den utviklet seg på 1830- tallet, men handelen tok skikkelig av på 1970- tallet.

Fra Orchard Road

 Ikke noe mindre julepyntet her. De nærmest hadde kivet om den flotteste pynten.

Mer jul


 Enda mer

 Langs Orhard Road ligger mange av forretninger med de mest kjente varemerkene i verden. Men i dag skulle vi bare rusle rundt for å se. Gaten er 2,5 km lang, og med mye å velge i.

På Ocrhard Road

 Vi spiste en god lunsj på en uterestaurant før vi dro tilbake til hotellet. Vi tok en pause før vi skulle videre til kanalen. Hop on- billetten hadde også en kanaltur inkludert, og denne skulle vi nytte i dag. Dagen var på hell da vi møtte opp ved båten vi skulle følge.

Kanalbåten

Turen startet i den blå timen, og etter hvert ble det mørkt. Det meste av Singapore ligger 15 meter over havet. Nå tentes lysene i byen, og vi fikk se de kjente bygningene opplyst.

Singapore

Navnet Singapore stammer fra sanskrit og betyr : Løvebyen. Nå gled vi fint på kanalen og så på den fine byen.

Det kjente hjulet

Mange fine bygg speilet seg i kanalen. Det var ikke vanskelig å finne motiver. Under kommer et par til.



Etter kanalturen var det tid for å spise middag. Vi bestemte oss for Jumbo Seafood Riverside. Her spiste vi chilikrabbe som er et must hvis du besøker Singapore. Der koset vi oss med middagen og utsikt over kanalen.

Det smakte godt


Del tre i morgen.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar