onsdag 23. oktober 2013

Tusen ganger god natt, film okt. 13

I går var en regnfull dag, og det passet fint med kinobesøk. Filmen heter: Tusen ganger god natt, og handler om Rebecca som er en av verdens fremste krigsfotografer. Men en gang tar hun en altfor stor sjanse. Hun følger med en sjølmords-bomber i Kabul og blir alvorlig såret.

Filmplakaten

Rebecca spilles av Oscarvinner Julietta Binoche. Hun er fransk, født i Paris i 1964. Hun vant Oscar for beste birolle i filmen: Den engelske pasienten. I denne filmen: Tusen ganger god natt, spiller hun rollen som krigsfotografen glimrende.

Julietta Binoche

Den mannlige hovedrollen som Rebeccas mann, spilles av den danske Game of- Thrones- stjernen Nikolaj Coster Waldau. Han spiller også meget godt. Her tas med to bilder av den danske film- stjernen. I rollen som Rebeccas mann har han skjegg.

Dansken Nicolaj

Flink skuespiller

Regissør av filmen er Erik Poppe som er norsk, født i Oslo i 1960. Han vokste opp i Norge og Portugal. Han er utdannet fotograf og har jobbet som fotojournalist. Poppe har også laget reklame-filmer og musikkfilmer. Tusen ganger god natt hadde nylig verdenspremiere i Montreal, og vant mellom annet : Spedal Grand Prix of The Jury. Jeg tror filmen vil vinne flere priser.

Erik Poppe

Filmen handler også om at Rebecca står overfor et valg. Familien hennes orker ikke å leve lenger i denne spenningen og kommer med et ultimatum. Enten jobben eller familien. Denne filmen er et drama, og varer i 1 t og 57 min, men det går som en røyk. Jeg har sett at flere kritikere har gitt filmen terningkast 5, og det er rett. En god femmer. Filmen er ikke bare god, men tankevekkende. Jeg anbefaler den til alle voksne.

Scene fra filmen


  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar