fredag 13. desember 2013

10 dager igjen til jul 2013

Enda en uke nesten til ende. Tirsdag så jeg årets fredskonsert i tv. To programledere var hentet inn fra Hollywood, men hovedattraksjonen var Claire Dames. Hun som spiller den kvinnelige hovedrollen i serien Homeland. En serie jeg følger med på så sant jeg kan. Det var flettet inn noen intervju i konserten, da var hun mest lik rollen hun spiller i Homeland.

Mest lik agenten hun spiller

  Men flott var hun i kjole fra Armani, og sminket av Jan Thomas. Da blir det høge terningkast. Hun klarte seg fint som hovedleder av konserten.

Flott dame

I går ble jeg hentet, så dro vi til Kolsås for å handle julemat. Det ble både svineribbe og fåreribbe. Det er ikke noe voldsomt med julepynting av butikkene. Tankene gikk til Singapore, men litt urettferdig å sammenligne. På dette senteret var bare litt lys på taket, og en liten julegran med lys.

Ikke noe overdådig

Et lite juletre lyste


I dag har jeg hatt en grundig vask på mitt lille hjemmekontor, populært kalt Verdensrommet. Det er fordi at på hyller, skap og vegger er minner fra de fleste av reisene jeg har vært med på.

En av hyllene

 
Vegg med minner

 Hver eneste ting ble tatt fra alle hyller og ellers der de stod, og ble tørket av støv. Et kjekt arbeid, for jeg ble minnet om reisen jeg var på da tingen ble kjøpt. For eksempel lysestaken laget av oliventre.

Lysestaken

Den kjøpte jeg i Betlehem. Var på reise til Israel og Jordan i 2008. Da vi var i Jerusalem, ble vi kjørt med buss til Betlehem som ligger ca. 10 km fra Jerusalem. Det sies at både Jesus og kong David var født her. Vi besøkte Jesus sin fødselskirke. Før vi dro tilbake til Jerusalem, kjøpte jeg lysestaken som minne om Betlehem. Siden det snart er jul, valgte jeg å vise denne suveniren.

Fra Fødselskirken

I Betlehem
Suveniren i veska

    

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar