fredag 27. desember 2013

Første del av julefeiringen 2013

Lillejulaften var vi samlet på Kolsås. Det første jeg så på kjøkkenet var en samling av forskjellige sorter brød. De så fristende ut.

Nystekte brød

Det kom flere gjester etter hvert. Om kvelden ble servert spekemat, potetsalat og grønn salat. Det smakte kjempegodt.

Ved bordet

  Klokken 21.00 var alle klar for å se Butleren i tv. Det er en tradisjon vi må ha med.

Venter på Butleren

Så måtte gavene under juletreet. Det ble ordnet av de yngre. Julegavene var mange, og flere hadde spennende fasonger. Hva er i dem tro?

Gavene legges på plass


Jeg overnattet på Kolsås, og om morgenen ble det servert et velfylt bord med julemat.

Frokost julaften

Noen av oss skulle til gudstjeneste i Bryn kirke, og vi møtte i god tid før klokken 13.00. Det var bra, for kirken ble fullsatt av folk. Programmet ble studert mens vi ventet.

Programmet


Før gudstjenesten startet, gjorde et korps seg klar. De spilte blant annet da vi sang den fine jule-kveldsvisa til Alf Prøysen.

Korpset spiller

 
Da jeg kom tilbake til Kolsås, var en del av de yngste i taus observasjon av det som foregikk i tv. Det meste av juleunderholdningen måtte med.

Foran tv


Men så ble det tid for julegrøt. Den smakte godt. Vertinnen var heldig og fant mandelen, dermed fikk hun marsipangrisen.

Julegrøt


Det kom flere gjester i løpet av ettermiddagen. Likevel ble det tid til en stille stund før julaften startet på alvor.

En stille stund


Så spredde duften seg fra julemiddagen i huset. Gjestene begynte å samle seg, for nå stod den deilige julemiddagen på bordet.

Julemiddagen er klar

 
Seinere da alt var klart, fikk Dina i oppdrag å dele ut pakkene. Det tok sin tid, for det var mange pakker som skulle deles ut.

Julegavene deles ut


Alle var fornøyde med gavene de fikk. Det var jeg også som fikk mange fine og varierte gaver. Men den mest morsomme gaven var et stearinlys som måtte foreviges.

Morsomste gaven

2, del i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar