fredag 6. desember 2013

Julekaker, 2013

Tirsdag baket jeg Julemenn. Hvorfor det ikke heter julekvinner eller julenisser for eksempel, aner jeg ikke. Jeg har undersøkt tittelen på oppskriftene mine, og på alle av denne sorten heter Julemenn. Prøver å variere med oppskriftene, og i år brukte jeg en jeg fikk av Britt- Nina. Det var en grei deig å bake ut, og de ble både fine og gode om jeg så må si det sjøl.

Årets Julemenn


Hørte på værvarselet onsdag at torsdag skulle det bli litt av et ruskevær med snø og sterk vind, kanskje også i området her. Det var vanskelig å forestillet seg, for om morgenen var et strålende morgengry da sola tittet opp over åskammen, og fint vær hele dagen.

Morgengry


I går, på torsdag, stod kokoskaker på timeplanen, ikke makroner, men kaker. Jeg var en tur ute på ettermiddagen, været var ingen ting å si på, overskyet og en svak bris. En boks til med kaker var på plass.

En sort til

 
Ut på kvelden i går blåste det bare litt her, bare så vidt trærne beveget seg, men vinden hadde tatt litt mer i Oslo, hørte jeg. På Sørlandet for eksempel blåste det grassat. Her var kommet litt snø, og i dag tok jeg bilde av balkongkassa. Det er slutt med blomster i år.

Kvitt pynter opp nå


I dag har jeg stekt krumkaker. De ble ganske bra, iallfall er smaken ok. Når jeg nå har skrevet ferdig bloggen, skal jeg vaske leiligheten til helgen. Men så skal det prøvesmakes, og jeg skal se trekkingen av hvilke fotballag som skal møtes under VM i Brasil neste år. Skal følge med på tv nå i ettermiddag.

Krumkakene er klar

     

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar