torsdag 5. juni 2014

Grace of Monaco, juni - 14

I går var jeg på kino i Sandvika og så filmen Grace of Monaco. Jeg var litt spent på filmen fordi jeg hadde lest en del kritikk av den. Men i slike høve liker jeg å gjøre opp min egen mening.

Filmplakaten

Hovedrollen spilles av Nicole Kidman, født i 1967. Hun er australsk skuespiller og sanger. Jeg synes hun gjorde en bra innsats som fyrstinne Grace av Monaco. Det er ingen grunn til å være særlig sterk med kritikken. Nicole Kidman er en flott dame, men er ikke så pen som Grace Kelly.

Nicole Kidman


Ranier III av Monaco spilles av Tim Roth, engelsk skuespiller født i 1961. Han gjør sin rolle i filmen også bra, men jeg synes han heller ikke har like godt utseende som fyrsten av Monaco i sine glans- dager. Men tolkingen av rollen gjør skuespilleren greit.

Tim Roth

  Han har om lag samme størrelse og skikkelse som den avdøde fyrsten av Monaco, men helt ulik ham av utseende ellers. Slik også med Kidman, men hun er mer lik Grace av Monaco. Under kommer to bilder fra filmen.

Kidman i filmen

Filmen var grei underholdning. Fyrstehuset i Monaco har slaktet filmen og sier det er oppspinn. Hva som er sant av det som foregår innenfor slottets vegger, kan ikke vi publikum vite. Det som er rett er når de viser slottet ute, pluss bilder fra Monaco. Jeg har ikke problemer med å anbefale filmen som underholdning med korrekt ramme.  

  Kidman og Roth i filmen


 Den reelle Grace Kelly ble født i Philadelphia, USA i 1929. Hun kommer fra en rik familie. Hennes karriere startet i 1950 som teaterskuespiller på et teater i New York, samt noen gjesteroller i Tv- serier.

Grace Kelly

Gjennombruddet som filmskuespiller kom i filmen Mogambo i 1953, for den fikk hun Golden Globe for beste kvinnelige birolle. Hun ble også nominert til Oscar for samme rolle.

Filmstjernen

Grace Kelly var 26 år da hun giftet seg med fyrsten av Monaco. Det ble kalt for hundreårets bryllup. Den vakre filmstjernen giftet seg med en prins. Nesten som et eventyr.

Brudeparet

 Fyrsteparet fikk tre barn, den eldste, Albert, er i dag fyrste av Monaco. Grace mistet livet i en tragisk bilulykke i 1982. Hun mistet kontrollen på bilen. Hennes yngste datter Stephanie satt på, men overlevde ulykken. Den vakre Grace Kelly var død.

Fyrsteparet

  At de ytre kulissene er korrekte kan jeg si fordi jeg har vært i Monaco to ganger, sist i fjor sommer. Da var jeg opp til slottet som ligger litt oppe i høyden med utsikt ned til sentrum. Et fint slott.

Fra slottet i Monaco

 Hvilket drama som utspant seg på slottet da Alfred Hitchcock kom til Monaco og tilbød Grace Kelly en filmrolle i 1962, seks år etter bryllupet, vet vi ikke med sikkerhet, men det hevdes fyrstinnen da kom i en personlig krise. Filmen starter med at hun får tilbud om denne rollen.

Fra Monaco

    

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar