onsdag 25. juni 2014

New York, juni- 14, del 2

Mandag ville vi ta t- banen til Battery Park, og derfra ferge til Staten Island. På vei til en under-grunnsstasjon kom vi forbi en stor scene satt opp på Times Sqare, der var det tv- intervju med flere idrettsfolk. Kanskje i forbindelse med VM i fotball i Brasil.

Klar for dagen

Idrettsfolk intervjues

Vi fulgte t- banen til Battery Park, og tok fergen til Staten Island. Det er en gratis ferge som går hver halvtime, og fergen går forbi Frihetsgudinnen så den får en sett. Et godt alternativ i stedet for å stå i lange køer. Hvis en ikke skal på land og oppi statuen. Da må en ta en ferge som går dit.

En ser Frihetsgudinnen

 Fergen passerer forbi

En er nødt til å gå i land før en tar fergen tilbake. Staten Island er en bydel i New York, den tynnest befolka. To av oss hadde vært der før og mente det var ikke så mye å se, bare et typisk boområde. Men ved fergeterminalen er et utkikkspunkt, der ventet vi på fergen tilbake. Noen munker så ut for å gjøre som oss.

På Staten Island

 Vi nærmer oss land

Tilbake i byen spaserte vi blant annet forbi statuen av president George Washington ved Wall Street, og den flotte Børsen. Vi stoppet for å beundre fontenen foran City Hall.

Statuen av G. Washington

Børsen

Fontenen ved City Hall

Det var mitt fjerde besøk i New York, sist jeg var her stod de to tvillingtårna. Nå var de borte på grunn av terrorister som kjørte inn i dem med fly. Jeg så det på tv og var totalt sjokkert. Nå besøkte vi minnesmerket over 9. 11. Vi ser det høye minnestårnet midt på bildet under.
 
9. 11

Her stod et tårn

Her stod det andre

Det var en trist opplevelse å se de tomme stedene der tårnene hadde stått, men det var en god løsning på måten de hadde laget til minnesmerket. Det var som to stillferdige fontener, for vann rant langs alle veggene og forsvant ned i hullet på midten. På sidene stod navnene på alle som omkom, fortsatt hviler mange her. Uskyldige mennesker som ble offer for syke terrorister sine handlinger.

Navn på uskyldige offer

Turen gikk nå til stedet yngstemann jobbet en stund før han returnerte til gamlelandet. Vi spiste lunsj på taket av Heights Restaurant. Vi spaserte videre forbi der studenten bodde, og passerte Seinfeld- kafeen som er kjent fra tv- serie.

Her spiste vi lunsj

Kjent tv- kafe


På Upper West Side Broadway passerte vi en gate som ble klargjort til filminnspilling. To politi- biler stod klar, i den ene satt fanger. Skuespillerne satt ferdig og ventet, mange kameraer og utstyr var satt opp. Vi kom oss fort forbi, før livet startet.

Snart filmopptak

Vi var innom området til Columbia- universitetet. Et fint område med en liten og frodig park, også  med søte, små blomster. Staselige bygninger på området.

Biblioteket

   Universitetet

Søte blomster

Da det led mot kvelden så vi fotballkampen mellom USA og Ghana. Det var mange som heiet under kampens utvikling. Igjen en innholdsrik dag.

På Mc Gees Pub


Del 3 i morgen.
 


   

   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar