fredag 6. juni 2014

På Gambiamarked, juni- 14

I går var det Gambiamarked på Bryn skole. Siden 1986 har det vært arrangert Gambiamarked på Bryn- og Hammerbakken skole. Det nye i år er at tidligere elever skulle stille opp og underholde. Slik som bandet vi ser på bildet under.

Underholdning

Det meste foregikk innendørs, for været var trist. Gambiamarkedet blir holdt hvert tredje år. Jeg var her for tre år siden også, og det regnet like heftig. Nå har det vært strålende vær en lang periode, to dager har det regnet, i dag er det strålende vær igjen. Gambiamarkedet har ikke værgudene med seg. Men de grillet ute på skoleplassen.

Grilling

Det var inne i klasserommene det meste foregikk. Avgangselevene i 7. klasse stilte opp som ansikts- malere. Under er Dina i full sving å male en kunde.

Ansiktsmaling

Elevene har stilt opp siden 1986 og samlet inn penger til en skole i Gambia som er kalt Little Bryn. Den ligger i landsbyen Essau. I 1986 stod første skolebygget ferdig. De har gode ideer for å samle inn penger.

Mye til salgs

 Det hele startet med at en klasse på Bryn skole ville samle inn penger til en nonne som drev et barnehjem i Essau. For pengene skulle hun kjøpe en ku som skulle gi melk til barnehjemsbarna. Penger ble samlet inn og kua anskaffet. Men det trengtes så mye mer. Derfor starter innsamling til skole.

Mye å kjøpe

Elevene har laget forskjellige ting på sløyden, og mye er blitt laget med håndarbeid av forskjellig slag. Jeg bestemte meg for glassunderlag, en annen fra familien kjøpte smørkniver.

Fint sløydarbeid

Little Bryn skole ligger som nevnt i Essau i Gambia. Landsbyen ligger ikke langt fra der Gambia-floden renner ut i Atlanterhavet. Lærere fra de to skolene i Bærum som driver dette reiser ned til Gambia for å se til Little Bryn skole i Essau.

Little Bryn i Gambia

  Jeg synes lærerne, elevene og foreldrene ved de to skolene i Bærum driver et flott arbeid i Afrika. Spesielt er jeg fornøyd med at representanter reiser ned og ser at pengene blir brukt til det som er tenkt. Da er det lettere å få folk til å stille opp.

Slikt arbeid støtter jeg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar