tirsdag 8. juli 2014

Lørdag ettermiddag, juli- 14, del 3

Vandringen på St. Hanshaugen var over, vi avsluttet på Alexander Kiellands plass. Her i området har Lillebjørn Nilsen vokst opp. Han har skrevet en sang som heter Alexander Kiellands plass. Der sier han: En liten tass stod på Alexander Kiellands plass. Han synger videre om mange steder i verden han har vært som i Athen, Brüssel, og New York, men alltid kommer han tilbake til Alexander Kiellands plass. Bare hør sangen på youtube,com.

Ved Alexander Kiellands plass

Men dagen var ennå ung, så jeg fulgte med til Waldemars Hage og videre opp på den flotte takterrassen. Der hadde vi god utsikt, men det ble etter hvert så varmt at vi måtte gå ned til balkongen ved stuen.

På takterrassen


Vi ble enige om å dra ned til sentrum og se fotballkamp på Kontraskjæret ved Akershus Festning. Der har de overført kamper under hele VM fra Brasil.

Ved inngangen

   Vi kom da klokken hadde passert 18.00, og da var kampen mellom Belgia og Argentina i gang. Først satte vi oss i nærmeste avdeling og så på storskjermen.

Kampen i gang

Hvem vinner?

Vi flyttet oss bort til en annen avdeling, og der var skjermen enda større, den var nesten så stor som en fotballbane. Der var masse folk som heiet og ropte.

Større skjerm

 Masse folk

  Kampen vant Argentina, men det var ikke Messi som skåret, det var en annen spiller fra laget. Nå gikk de videre i VM, men Belgia røk ut. Kampen ble avgjort på ordinær tid. Etter kampen tok jeg bussen hjem.

Belgia røk ut av VM

 Det var en kamp til fra VM i tv denne lørdagskvelden, og da klokken nærmet seg 22. 00 satt jeg klar. Costa Rica gjorde en hederlig innsats mot Nederland. Det ble ekstraomganger, og fortsatt uavgjort. Robben var en viktig spiller for Nederland.

Robben


Det ble straffesparkkonkurranse, og da skiftet Nederland målmann, enda den som stod i mål var svært flink. Så kom Tim Krul inn og stod i målet til Nederland. Costa Rica misset to ganger, men jeg fatter ikke at dommeren ikke grep inn mot den nederlandske målvakten. Han prøvde tydelig å psyke ut motspillerne. Jeg tror skiftet av målmann var planlagt i god tid, og at Tim Krul skulle opptrå som han gjorde. I mine øyne er dette usportslig, og tok glansen av Nederlands videre spill i VM. Det ble litt av en lørdag med opplevelser til siste slutt.

Fanteradden

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar