torsdag 10. juli 2014

Minner fra Seattle 92, juli- 14, del 1

I slutten av juli kommer amerikabesøk til Sunnmøre. Dessverre kolliderer det med en reise, derfor får jeg ikke møte dem. Det er jeg svært lei meg for. Da Marit med yngstemann og jeg med yngstemann var på besøk i Seattle i 1992, ble vi svært godt mottatt av hele familien der borte. Vi var der i tre uker, og de kjørte oss rundt og bød oss hjem til seg eller på restaurant. Jeg glemmer det aldri. I huset på bildet under bodde vi i tre uker.

Huset til Andreas

  Andreas var den som tok med familien og emigrerte til Amerika og slo seg ned i Seattle. Her fikk han seg arbeid og familien vokste. Han hadde ikke helt glemt sitt moderspråk. Det var interessant å høre ham fortelle. Andreas har for lengst gått bort. Jeg er takknemlig for at jeg fikk møte ham.

Andreas i godstolen

Seattle ligger i delstaten Washington. Andreas slo seg ned i bydelen Ballard som er kjent for sin skandinaviske innvandringshistorie. Ballard ble i 1907 innlemmet i Seattle. Andreas bodde i et fint og koselig nabolag.

Andreas sitt nabolag

Andreas var over 90 år, men kjørte oss rundt om i Ballard. Flere ganger til sentrum av Ballard. På første bildet under kjører vi av sted, på andre bildet er vi kommet til Ballard sentrum, og står utenfor forretningen som ble drevet av nordmenn.

Fra Ballard

 Utenfor forretningen

  Dina, barnebarnet til Andreas, kjørte oss til sentrum av Seattle, vi skulle få et inntrykk av byen. Først var vi opp i tårnet Space Needle. Tårnet ble bygget til Verdensutstillingen i 1962. Space Needle er 184 meter høgt, og er et landemerke.

Dina midt på bildet

Space Needle

Oppe i tårnet hadde vi utmerket utsikt over Seattle som er største byen i denne delstaten. Byen ble grunnlagt på 1850- tallet, og er oppkalt etter indianerhøvdingen Sealth. Selve byen har om lag 700 tusen innbyggere, men tar en med byområdene blir det over 4 millioner.

Flott utsikt

 Fra Seattle

En dag kom besøk. Det var William med kone og sønn. William er sønn til Paul som var yngste sønnen til Andreas. Paul ble født her i USA, men gikk så altfor tidlig bort. Han hadde to sønner, Robert, og William som nå kom på besøk. På bildet under ser vi barnebarnet til Andreas, William, i midten konen Kathy som ser på bilder fra Norge.

Vi har fått besøk

Sønnen deres var da om lag 7 måneder gammel. Lille Jackson er oldebarnet til Andreas. Senere var vi til middag hos William og Kathy. Det var hyggelig å møte dem, og senere møte dem hjemme.

Lille Jackson

  Middag hos William og Kathy

En dag tok Andreas oss med til Leif Erikson Hall. I gangen der viste han oss minneplaten over sin yngste sønn Paul. Vi avsluttet besøket i kafeen der vi drakk kaffe, og vekslet noen ord med flere norskamerikanere. Andreas viste oss også kanalen der vi ruslet en tur.

Leif Erikson Hall

 Ved kanalen

Fortsettelse i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar