torsdag 23. januar 2020

Om reiser i Marokko, januar 2019

Jeg har besøkt Marokko to ganger, og vil fortelle litt om turene her. Marokko er et kongedømme i
Nord- Afrika. Landet har en kystlinje mot Atlanterhavet.

Kart over Marokko

Første gangen jeg besøkte Marokko, var turen opplagt med en uke ved kysten i Agadir, så en ukes bussreise til de kongelige byene. Turen startet i mars, og i Agadir var varmt. Vi bodde på hotell Sahara, et fint hotell med basseng. Fra balkongen kunne vi se innover mot byen.

Utsikt til Agadir
Fint basseng

Vi gikk rundt og så på byen og var ned til havna der vi så de holdt på og laste kameler. Stranda besøkte vi, og der red jeg på kamel for første gang.

På tur i byen
På havna, uvante varer
blir lastet
Første ridetur
på kamel

Vi var også på utflukter fra Agadir. En dag var vi på tur oppe i fjellene. Der besøkte vi blant annet en liten landsby. En kveld var vi på berberfest.

Fra landsby i fjellene
På berberfest

Etter en uke i Agadir, fortsatte vi på en ukes tur med buss til de kongelige byene. Vi var innom Casa- blanca, men der var vi kun et par timer. I hovedstaden Rabat besøkte vi mausoleet til den avdøde kongen, nå var hans sønn konge. I porten var flott utstyrte vakter.

I Rabat, ved porten til
mausoleet
  
I Fez besøkte vi Medinaen, og det ble litt av en opplevelse. I de smale smugene var kun esel til å frakte varene, et sted var håndverkere i gang med å lage ting, mens eslene stod parkert. Jeg kikket inn i et bakeri der folk fikk bakt brødet sitt. Alle hadde satt sitt merke på brødet så de skulle kjenne det igjen. 

Smale smug i 
Medinaen i Fez
Handverkere
Fra bakeriet
Frakter skinn

Vi kjørte i Atlasfjellene og stoppet blant annet i en liten by der vi gikk en runde. Vi kjørte ned fra fjellene og overnattet i Beni Mellal. Så startet bussturen videre mot Marrakech. På veien stoppet vi og besøkte et marked ute på landet. Jeg hadde ikke lyst å smake på maten. I Marrakech var vi et par dager.

Fra en by i
Atlasfjellene
Fra et marked
ute på landet
På første besøket på det kjente markedet Djemaa El- fna så jeg selgerne som gikk rundt og solgte vann. Naturligvis kunne vi baren drikke vann på flasker. Fra Marrakech hadde vi også en utflukt der vi blant annet så stedet de garvet skinn. Der luktet det pyton.

Sammen med vannmennene

 Besøk på garvestedet

Vi var på et besøk til på det kjente markedet i Marrakech. Her var blant annet en tannlege som trakk tenner. Jeg så han var ledig, og ba om å få et bilde i stolen. Det var greit og jeg satte meg. Han gjorde seg klar med tangen, og et øyeblikk var jeg vettskremt og trodde han hadde misforstått, men alt gikk bra. Nå var de to ukene i Marokko over, og vi reiste hjem fra Marrakech.

Hos tannlegen

 Neste besøk i Marokko var en langhelg i februar 2015, da var vi fire fra familien som dro til Marrakech. Vi reiste med Norwegian, og etter 4,5 time landet vi i Marrakech. Vi bodde i gamlebyen
på hotell Les Borsj de la Kasbah. Vi så mye av byen på denne turen.

Fra patioen på hotellet
Vi spaserte i gatene i gamlebyen og så på det lokale selgerne. Esel var fortsatt brukt mye som trekkdyr. Kjøttet til salgs hang ute, og mye annet var til salgs på gatene. Det ble pause på Kosy Bar.

Esel er trekkdyr 
fortsatt
Vi spaserte i gamlebyen
Hva skal vi ha
til middag

Pause

Nå ble det også besøk på det kjente markedet Djema El fna. Nå satt vi på en kafé og så utover plassen. En dag tok vi en privat utflukt til Ourikadalen i Atlasfjellene, vi hadde bil med sjåfør. Det ble en fantastisk tur i fjellene og små landsbyer. I landsbyen vi skulle besøke, hadde vi privat guide som viste vei over elven til andre siden. Det ble en flott tur i Atlasfjellene.

Utsikt mot Djema El- fna

Oppover mot dalen
Framme i landsbyen
Over elven til
andre siden
På vei tilbake

En dag besøkte vi hagen Jardin de Majorelle som ble overtatt og viderutviklet av moteskaperen Yves Saint Laurent. En flott hage, vi var også inn i huset. Senere satte vi oss på en kafé på en takterrasse med god utsikt til gatelivet.

Fra hagen
Grønt og fint
Fin utsikt

Vi spaserte mye rundt i Marrakech, her var moskeer, og butikker og boder man kunne handle etter som man ønsket. Her har jeg bare fortalt litt av det vi så og opplevde. 

Fra krydde- butikken
Moské

Jeg har vært i Marokko to ganger, og setter Marokko opp på listen som land nr. 51 jeg har besøkt.
Under ser vi Marokkos flagg.






     




   







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar