torsdag 2. januar 2020

Nyttårsfeiring, 2019 blir 2020


Vi var på vei inn i et nytt år, 2020, tiden raser av sted. Julekortene hilser ikke bare god jul, de ønsker også et Godt Nytt År.  Slik som på kortet under.

Julekort

Noen av oss feiret inngangen til 2020 på Kolsås. Flere fra familien hadde andre planer, så vi var ikke så mange, men vi feiret på tradisjonelt vis. Først sa vi god natt til en liten prinsesse som skulle legge seg og sove inn det nye året.

Den lille prinsessen

Først ble det en god middag med tre retter. Først fylte terteskjell, så stekt torsk med baconbiter på en seng av grønn ertepuré, til slutt ovnsstekt indrefilet av svin på rotgrønnsaker. Det ble en nydelig middag.

Rett 1

Rett 2
Rett 3

I god tid før midnatt ble champagnen satt klar. Det var en gave fra Anne Grete Preus som dessverre gikk bort i august i året som nå var på vei ut. Binni hadde jobbet i et firma som hadde mye med kjente artister å gjøre, derfor var denne gaven fra den kjente, norske artisten. 

Champagnen klar

Så startet fyrverkeriet. Vi gikk ut på verandaen i god tid før klokken var 24.00 og så på det flotte fyrverkeriet. Det var helt klart vær, dermed så vi raketten som ble skutt opp lenger borte også. Det var et flott skue.

Fyrverkeriet i full gang
Flotte raketter

Vi så raketter i alle retninger

Så kom det nye året
inn, klokken var 24.00

Vi skålte for det nye året, og vi tenkte også på dem som var gått bort. Fyrverkeriet fortsatte inn i 2020, men avtok litt etter hvert. Vi gikk inn og feiret en stund til før vi brøt opp. 

Raketter ble fortsatt 
skutt opp
Det nye året var
på plass

Første nyttårsdag så jeg Nyttårskonserten fra Wien, det gjør jeg hvert år. Den var flott som alltid. Salen var fint pyntet med blomster. I år for første gang, ble nyttårskonserten dirigert av Andris Nelsons som er født i Latvia i 1978. Han er sjefsdirigent for Boston Symphony Orchestra, og er kapellmester for Leipzig Gewandhaus Orchestra. En ypperlig dirigent, han brukte både kropp og sjel. Han levde seg helt inn i hver tone.

Wienfilharmonikerne
Dirigenten spilte også
med i et innslag

Det var noen ballettinnslag innspilt i fine saler og omgivelser. Det ble en flott konsert med et strålende orkester i en  strålende pyntet sal.

Ballett inne
Også ute
En strålende konsert

I går på årets første dag, ble det en fin avslutning på dagen med en flott kveldshimmel, den startet med gule, og oransje farger, men senere gikk det over i innslag med dramatiske røde farger. De var et flott skue og en verdig start på 2020. Vi får håpe på et godt nytt år.

Først med gult og oransje
Så mer dramatisk

  
    
  



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar