torsdag 30. januar 2020

På konsert, januar 2019

Tirsdag var jeg på konsert i Oslo. Billetten var en julegave, det var og så gave til to andre i familien. Det var konserten til Oslo Filharmonien som hadde 100- årsjubileum.

Julegave

Jeg møtte de andre i byen, og var på kafé, før vi gikk til Oslo Spektrum som har rundt 10 000 plasser, men det er med ståplasser, nå var det kun sitteplasser. Vi inntok våre plasser i god tid, og hadde fin utsikt til scenen. I Spektrum så ut for å være helt fullt .

Oslo Spektrum

På scenen og tillaget oppover bak var flere hundre korister som skulle synge. Det var Oslo Filharmo niske kor, Kammerkoret Nova, Sølvguttene, barnekoret til Den norske opera, kor fra Rud, Foss, Lillestrøm, Asker og Ski videregående skoler.

Mange kor som deltok

Flere kjente størrelser med solister sang, de hadde mektige stemmer. Sammen med Oslo Filharmonien ble det en fantastisk opptreden av solistene. Under sitter de og venter på tur. På hver side av scenen var tv- skjermer, der kunne vi se nærbilder av de som opptrådte.

Kjente solister

Sanmlet framførte kor, orkester og solister Carmina Burana, et av musikkhistoriens mektigste og mest berømte verk. Det er en kantate komponert av Carl Orff i 1935- 1936, basert på 24 middelalder dikt på latin, fra samlingen Carmina Burana. Verket ble første gang framført i Frankfurt i 1937.
Dirigent var en kvinne Dali Stasevska, hun var svært dyktig. Bildet er fra en av skjermene.

Et mektig verk dirigert
av Stasevska

Disse tok del

Denne konserten var en opplevelse å få overvære. Å få høre solister med slike flotte stemmer, og høre lyden av så mange kor som sang sammen, pluss det dyktige orkesteret, var en opplevelse. En kvinnelig dirigent på dette nivået hadde jeg aldri sett før. Oslo Filharmonien hadde en 100- års - jubileumskonsert som var en fryd å få se og høre.

Fra scenen
Oslo Filharmonien

Jeg hadde flere fine bilder fra denne kvelden, men klarte dessverre ikke å laste dem ned. Men det var en flott julegave.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar