søndag 13. september 2020

På busstur september 2020. del 6

Lørdag morgen 5. september så jeg ut på et grått Bergen. Denne dagen var privat, man kunne bruke dagen som man ønsket. Jeg studerte kunsten på rommet, et lite bilde med et motiv jeg lurte på om det handlet om miljø. Jeg gikk til frokost, etterpå var planen min å besøke et kunstmuseum. I resepsjonen fikk jeg vite at museet var åpent fra kl. 10.00 til 17.00.

Kunsten på rommet

Jeg ventet til kl. 10.00, da tok jeg på regnjakke og gikk ut fra hotellet til et regnvått Bergen. På vei til museet så jeg bort til fontenen. Så kom jeg til kunstmuseet KODE. Jeg gikk opp den lille trappen,  så leste jeg på en plakat: Museet er foreløpig stengt. Jeg var ikke voldsomt forundret, nå var det Koronaen som bestemte det meste. Jeg spaserte tilbake langs vannet, nå så jeg også det blanke kunstverket, hva nå det skulle forestille. Jeg studerte bebyggelsen som var langt oppover dalsiden. Regnet innbød ikke til noen lenger spasertur, jeg gikk tilbake til rommet og leste i boken jeg hadde med.

Gikk fra hotell Zander K

Så bort til fontenen

Museet stengt
 
Blankt kunstverk
Tilbake mot hotellet

Bygd oppover dalsiden

Det var bare å ta pause på rommet og vente på at regnet skulle lette. Heldigvis tok jeg med boken jeg for tiden leste. Den var opplysende og interessant. En stund etter så jeg i flekker med blå himmel og skyndte meg ut. Etter et lite stykke, kom en regnbyge, så jeg skyndte meg inn på en Deli de Luca, kjøpte en kaffe og noe å spise, og satt meg ved et bord i gangen rett ved butikken. Da fikk jeg besøk av småfugler som så etter smuler, først en fugl, så flere.

Boken jeg hadde med

En lett lunsj
Besøk ved bordet
Så flere gjester

Været ble lettere, og jeg spaserte videre. Jeg studerte gatebildet, og så også eldre bebyggelse. Jeg kom til Edvard Griegs plass, her så jeg en statue av Grieg i full størrelse. Han raget ikke høyt, Edvard Grieg var kun 1, 52 meter høy.

Gatelangs
Gatebilde

Også eldre bebyggelse

Statuen av Edvard Grieg

Jeg studerte Grieghallen, det er et stort konserthus som stod ferdig i 1978. Bygget har flere konsert- og bankettsaler.  Grieg- salen rommer 1610 sitteplasser. Jeg måtte smile da jeg i et vindu i bygget, bilde fra en utekonsert. Publikum stod med oppslåtte paraplyer.

I området

Grieghallen
Noe så typisk!

Men været ble gråere og så truende ut, og jeg hadde ikke på regnjakken. Jeg gikk tilbake mot hotellet. Et sted spurte jeg en dame om hun ville ta et bilde, det ville hun. Jeg er ikke flink med selfie, så dette fikk holde. 

I Bergen


Det ble en pause før middag. Jeg slo på tv og der var NRK 1 i gang med å konfirmere prins Sverre Magnus. Det var overføring fra Asker kirke. Prestetrioen var kun kvinner, en av dem i flott presteskrud holdt tale, og den var meget god. Hun sa blant annet at ord kan være viktige, noen av dem kan man ta fram i vanskelige situasjoner og finne trøst.

Prinsen konfirmeres

Alt over, tenker sikker
kongeparet

Men nå var det tid å gå til middag, dette var siste kvelden i Bergen. Været hadde ikke vært noe å skryte av, men jeg hadde vært i Bergen før flere ganger i strålende sommervær. Det viktige nå var at jeg hadde fått oppfylt målet i byen denne gangen. Jeg hadde besøkt Troldhaugen.

Fra kveldens middag

Fortsettelse. 
 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar