onsdag 13. oktober 2021

Avistegninger, oktober 2021

Da er valget i Norge over, og ny regjering tar over på fredag. Det har vært mange avistegninger om temaer og personer både i tiden før og etter valget. Nå skal AP og SP styre, så får vi håpe det går bra, uansett hvilke side en står på. Noen av tegningene er fra før valget, jeg la dem ikke ut, for jeg ville ikke beskyldes for å drive valgkamp. Teksten til første bildet er: Kan Vedum redde en 135- åring? Grunnen er at Helse sør-øst har valgt Gaustad foran Ullevål.

Her er bildet


Teksten på neste bildet er: Mindre forskjeller og gøy på landet. Det AP og SP må gjøre nå, er å skape begeistring. Dette var rett etter valget.

Lederne i AP og SP


Så til en kommentar om skolen. Overskriften var: Det er en dårlig idé å spre eliteelevene over Oslos skoler. Noen skoler krever 5 for å komme inn, andre steder kommer alle inn. Byrådet vi bort fra dagens inntaksordning.

Dette var bildet til teksten

Overskrift til neste tegning var: Stortinget som ble skandaletynget. Teksten sier Stortinget ikke har holdt orden på seg sjøl. Og videre at vi får se om det blir friskmeldt snart, og til slutt at: Ikke gi Erna skylden for alt.

Avistegningen

Avistegningen under har følgende overskrift: Hvilken krise får han i hodet? I ingressen stod: Glem valgløftene. Noe av det viktigste blir å styre landet gjennom neste krise.

Så tegningen
 

Overskrift: En farlig lov. Teksten handler om påvirkning fra andre land, det kan påvirke for eksempel norske valg. Det er advokatforeningen som advarer mot ny lov. Det advares mot misbruk av loven. 

Tegningen til teksten

Overskriften til teksten som stod under neste avistegning var: Fest i pengebingen. I teksten stod at de rikeste i landet er nå i en egen superliga.

Slik illustrert

Under neste tegning handlet teksten om alt det facebook vet om oss. Vi søker 5, 6 milliarder ganger på Google i døgnet. Sitter vi å diskuterer et eller annet, er det lett å bare slå opp. 

Tegningen

Tegningene er alle fra Aftenposten, og i dag stod denne. Overskriften var: Tre nøtter etter Solberg. Teksten fortalte at Solberg har søkt om avskjed. Torsdag rykker AP og SP inn i regjeringskontorene. 
Jeg vil avslutte med å si at vi  får vente og se hvordan det går. Vi får håpe det beste for landet vårt.

Erna drar



    

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar