torsdag 28. oktober 2021

Skikken med hengelås, oktober, 2021

 Mange steder i verden kan en nå se grupper med hengelås som særlig yngre har hengt opp. Jeg tror at en av de første gangene jeg la merke til det, var i Riga hovedstaden i Latvia. I 2007 var vi på en ukes rundreise i de tre baltiske land Latvia, Estland, Litauen. Reisen startet i Riga, og da vi var på spasertur i byen var vi innom en park, og der hang flere hengelås.

Hengelås i Riga

Fra Riga
Fra Vilnius i Litauen
Fra Tallinn i Estland

Neste gang jeg så dette var på en ukes busstur i Russland 2010. Vi tok ferge fra Stockholm til Estland, og startet bussturen videre derfra til Russland. Der så jeg noen som hadde hengt opp slike lås  på et gjerde ved en utkikksplass. Vi var i Pskov, og skulle se en kjent kirke, den lå idyllisk til på andre siden av elven.

Fra Pskov

Så kom vi til Moskva, en flott by. Vi var på vei over brua der vi hadde fin utsikt til Moskvaelva. Nå var vi på vei til et kjent museum, men jeg måtte stoppe og se på alle hengelåsene som var plassert på et par tre.

Flott by Moskva

To tre med hengelås

Utsikt over Moskvaelva

I 2019 var noen fra familien på en langhelg i Zürich i Sveits. En dag på spasertur i byen gikk vi over en bru, da la vi merke til hengelås som var plassert der. På denne turen var vi på en dagstur til det lille landet  Liechtenstein. Hovedstaden Vaduz var ikke større enn Ulsteinvik. Svært interessant å se.

Utsikt fra en høyde i Zürich


Hengelås ved en bru i
Zürich

På besøk i Vaduz,
gatebilde med ruvende
fjell

Til slutt vi jeg ta med fra en tur i Malaysia og Borneo. Vi var i småbåter i Borneos jungel for å se på dyrelivet, særlig var naseapene artige, men ingen skjønnheter med de lange nasene.

På elvetur i Borneo
Naseaper

Nå var vi dratt videre på Borneo og skulle kjøre videre opp til en høyde ved Qualleys Park, vi passerte te-plantasjer oppover, og oppe i høyden var et sted vi skulle spise lunsj. Utenfor så jeg hengelås, men nå på en stor tekanne, det syntes jeg var nesten som kunst.

Te-plantasje

Utenfor spisestedet

Ny vri med hengelås



 






 




 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar