mandag 4. oktober 2021

Tur med Polarlys,del 12, 2021

Det var onsdag 22. september. Det var så vidt gått over på onsdag da jeg så i kaia i Ålesund, der det var et kort stopp. Men denne natten sove jeg dårlig, for det ble en del gynging over Stadhavet. Jeg merket at farten ble slakket på noen ganger, kapteinen på brua visste når han skulle møte de største bølgene. Det er helt sikkert dyktige folk på brua til hurtigrutene som trafikkerer norskekysten. Det er ingen ting å være redd for, men sjølsagt ekkelt når det blåser på Stadt. Det ble en svært kort stopp i Florø, været var grått, regn og skodde. Vi var kommet til lunsjtid, og særlig desserten smakte nydelig.

Ante så vidt vi var i Ålesund

Kort stopp i Florø

Så fort av sted

Senere lunsj og god dessert

.

På vei mot Bergen var også frisk sjø, men ikke noe å bli sjøsyk av. Jeg pratet med de to damene fra Fana, nå ventet de på at vi kom til Bergen. Nå hadde de pakket ned strikket, de hadde strikket noe grassat hele turen, utenom svippturene på land. De skulle til Fana og ville bli hentet på kaia.

Frisk sjø

Strikkedamene

Da Polarlys la til kai i Bergen, var vi en del forsinket. Det striregnet da jeg kom på land, og løp for å finne bussen som skulle kjøre oss som reiste med Vitus Reiser. Jeg fikk levert kofferten og skyndte meg inn i bussen. Litt etter kom guiden og sjekket at alle var på plass. Hun takket for seg, og sang en kort stubbe til oss før hun gikk.

Guiden synger

Vi kom oss fra høljregnet i Bergen, og videre til landskap med skodde ned i fjellene. I området ved Voss så jeg de smale elvene som rant nedover fjellsidene. Vi kjørte gjennom flere tuneller, også den nesten 25 km lange Lærdalstunellen. 

Landskap med skodde
Elver nedover fjellsidene
Kjørte flere tuneller

Da vi passerte skog, så jeg den var i høstlige farger i gult og brunt. vi var på Hemsedalsfjella da klokken hadde passert  20.00. Men nå ble det mørkt så ingen flere foto. Vi stoppet et par- tre ganger. Det var rundt midnatt da vi kom til Oslo, så jeg tok taxi hjem.

Fra Hemsedalsfjella

 Skogen var i høstfarger

Det var godt å komme hjem. Men jeg må si at turen med Polarlys var vellykket. Personalet om bord var flinke og hjelpsomme. Særlig i de nordligste fylkene var strålende vær, og landskapet mektig. Til og med nordlyset fikk jeg sett. Flere steder var jeg på land, og har fått mange fine bilder. Jeg ble fornøyd med reisen.

Polarlys

  



 


 

   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar