tirsdag 16. november 2021

Avistegninger, november 2021

Avistegningene er fra Aftenposten, der er en tegner som ikke bare er flink tegner, men han tar det den handler om rett på kornet. Først i dag er en tegning der overskriften er: Joe Biden snubler i pose og sekk. Videre stod: USAs president prøver å gjøre alle til lags. han risikerer å bli snublet.

En kjent kar


Teksten til neste bilde var: Støre skrur opp høreapparatet. Makten vender tilbake til åttende etasje. Vi som nå regnes blant det vanlige folk, er i dag folk med 750 000 kroner i årslønn. Da vet vi det.

En kjent kar

I teksten stod: Trafikk- koalisjonen kommer seg raskt fra rødt til grønt. Forrige gang tok det måneder. Nå kan den tyske regjeringens dannelse gå som smurt. Avstanden er stor mellom partiene, men valg- seierens makt er større.

Bildet


Overskrift: Vedums vidunderlige seier. Videre : Vanskelig virkelighet venter. Inkludert snik europe isering. 

 Tegningen


Overskrift: Hytteeiere vil tett inn på naturen, så tett at de kveler den. Videre stod: Nå bygges det fjell- landsby i villreinens område på Hardangervidda. Er det noen som bryr seg?

Reinsdyr


Overskriften var: Hva heter det på norsk igjen? Teksten sier at regjeringen vil sørge for at norsk språk blir løfta fram i høgare utdanning og forskning.

Tegningen


Overskrift: Kulturen lever ikke av penger alene. Videre at det var en som sa at kultur har aldri  vært viktig i politikken. Lenger nede stod at politikken trenger inn i kunsten, mens kunsten ikke trenger inn i politikken.

Alle kjenner teksten

Overskrift: Slik kunne klimakrisen vært løst. Videre: To uker i Glasgow? Det burde holde med en helg i Roma. Videre: Representanter fra 195 land møtte. Det burde egentlig være unødvendig, sier teksten.

 Bildet


Sosialdemokratene vil ikke lenger frykte rasiststempelet. Videre i teksten står at Sveriges regjerings-
parti vil rydde opp i gjengkriminaliteten, men hvorfor har de ikke gjort det før?

Tegningen

Overskrift: Tuppen Kolberg slår tilbake mot lillemor Jagland. Videre i teksten: Kolberg bestrider at han kuttet vennskapet med Jagland på en bensinstasjon i 1995. De hadde vært kompiser siden guttedagene.

Slik løst av tegneren

Teksten til neste innslag var: En gang i tiden var Oslo Høyre noe en assosierte med dannelse og verdighet. Det kan ikke sies å være tilfelle i dag.

Bildet

 Neste overskrift: Det er fortsatt mye å gjøre, Støre. I teksten står at staten jubler over metankuttavtalen i Glasgow, men vil ikke love nye kutt hjemme. Over 100 land stilte seg bak avtalen.

Tegningen

Overskriften: Politikerforakt redder ikke verden. Videre: Er det lov å være kritiske til Greta Thunberg. Nå dyrker Thunberg ren politikerforakt. Det gir grunn til uro. Teksten sier videre at det hun sier er usant. Det skjer fram skritt for skritt, sjøl om de ikke er så store.

Tegningen

Overskrift: Nå er det nok vaksine her i landet? I teksten står det er på tide å roe ned, og at Afrikas folk også må få vaksine. Videre står at: Hvem skal sende milliarder til Afrika med nødhjelp, hvis deler av Norges befolkning kollapser. Hvem skal da sende nødhjelp. 

Tegningen

 Neste overskrift: Kampen om å temme Facebook. Teksten videre sier at selskapets maskiner  sensu rerer forlite, men også for mye. Teksten handler om hva som bør tillates å utgyte seg om på Facebook.

Tegneren ser det slik

Neste overskrift er: Kan det være at Oslo Høyre trenger sin egen Boris Johnson? Teksten sier at når lederstriden har lagt seg i Oslo Høyre, må partiet for alvor begynne å meisle ut en strategi for å vinne kommunevalget i 2023.

Tegningen


Siste tegningen handler om den nye lederen for KRF som ble valgt i helgen. I teksten står : Lave forventninger er Bollestad sitt trumfkort. Den påtroppende KRF- lederen har mye å vinne og herlig lite  å tape.

Den nye lederen


  



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar