mandag 8. november 2021

Statuer hjemme og ute, november 2021

Jeg synes det er artig med statuer, men det er jo forskjellige typer. Noen skal hedre en person, eller det kan være morsomme statuer. I Frognerparken i Oslo har en jo Sinnataggen. Jeg starter med to bilder tatt for mange år siden i Frognerparken. Der er mange forskjellige typer statuer. 

Her jeg en av statuene

Her flere fra familien

Neste bilder er tatt ved et besøk i Berlin, også for en del år siden. En spesiell "statue" ble på folkemunne kal for: Full Spagetti.

På tur i Berlin

Full Spagetti

På et besøk i Madrid i 2016, var vi også på Dronning Sofias Kunstmuseum. Utenfor var statuen av den kjente maleren Goya (1741- 1828), også kalt: Den moderne kunstens far. På en annen plass så vi en mer artig statue, en kar som stod og holdt seg i et rekkverk.

Maleren Goya

Ser på en kar i Madrid

Da vi var på Cuba for en del år siden, så vi flere statuer. Den jeg vil ta med her, er av en gammel, men kjent general, og som hadde vært med i svært mange slag. Men iblant måtte jeg beundre alle de fine gamle doningene både i Havanna og andre steder.

Generalen og hesten
Fine biler

Her er hesten parkert

Flere fra familien var på cruise i Middelhavet i 2014. da var en av havnene vi besøkte på Corsica. Der var som kjent Napoleon født, og vi besøkte en minneplass over ham, og der var en stor statue av Napoleon. Vi var også på en rundtur i byen og kjørte langs strandpromenaden, og var opp i høyden og så utover byen Ajaccio. Det var grått vær og småregn denne dagen. Så om bord og nyte livet på cruisebåten.

På tur langs sjøen

Utsikt fra høgda i
Ajaccio
Napoleon

Damene klar for
kvelden om bord

På privat besøk i Spania i 2012, og da besøkte vi flere små byer som for eksempel Berissa, og Calpe.
I Calpe så jeg en gruppestatue. Dette er små, men interessante byer. Vi var også en runde til Benidorm. det var lenge siden sist jeg var der.

Privat visitt i Spania


Fra Berissa

 Statuer i Calpe
Visitt i Benidorm

Så var visitten over


 



 
 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar