fredag 19. november 2021

Interessante utflukter på reiser, november 2021

 Når en er på reiser er det ofte innlagt utflukter en kan bli med på, og som er utenom programmet. Det kan være en dag en har til private ønsker. Slik vi var i Aswan. Vi var på reise i Egypt i 2007, og den startet først med cruise på Nilen. Nå lå båten i Aswan, og der hadde vi en privat dag. Men vi valgte å bli med på en tur til øya Elefantine, da måtte vi ta ferge bort til øya.  Det var flere av gruppen som ville bli med. Kvinnene måtte sitte bak i båten, mennene framme.

På vei mot øya

Da vi var framme, gikk vi opp en trapp og videre gjennom smale gater i en nubisk landsby.  Vi kom til et hus som var større og finere enn de andre, eid av en lokalguide. Her hadde familien laget til et museum. Der så vi blant annet utstoppede fugler og dyr som levde i området, Vi var også oppe i andre etasje og drakk te. Derfra så vi ned til åkeren der de dyrket forskjellig. Datteren  huset viste oss rundt og fortalte.

Smale gater

Ene datteren i huset fortalte

Utsikt til hagen


Veggene i huset var dekorert,
her i stuen

Da besøket var over, ruslet vi tilbake i retning havna. Da kom vi forbi en barnehage eller småskole, vi stoppet og så inn, for der var ganske åpent. Da ble vi vinket inn, og barna sang for oss. Lærerinnene var ganske godt kledd. Så gikk vi mot båten, fant vår plass bak, og ble fraktet tilbake til Aswan.

Fra småskolen
Så til kaia

På en ukes bussreise i Tyrkia besøkte vi Efesos, den berømte ruinbyen. Utgravningene av Efesos startet på 1800- tallet, og er de største i Tyrkia. jeg syntes det var spesielt å gå ned hovedgaten og tenke på de som gikk her i sin tid da Efesos var full av liv. Staselige statuer var her. 

Fra hovedgaten i Efesos
                                       

Den førte ned til biblioteket
Mange staselige statuer

Det var i denne byen både Johannes og Paulus startet sine menigheter.  Jeg håper de ikke la merke til det som viste vei mot horehuset. Det var et stort fotavtrykk som viste mot venstre. I nærheten var også et stort, gammelt teater vi så. I sannhet et interessant besøk.

Veiviser mot horehuset

Vi besøkte et teater

Da vi var på en måneds langtidsferie på Tenerife, bodde vi på hotell i Los Americas. Vi hadde fast kun frokost på hotellet, ellers ville vi spise der vi var, for vi fartet mye rundt. Tenerife er den største av Kanariøyene og mye å se. En dag tok vi utflukt til øya La Gomera og tok ferge dit fra Los Cristianos. Fra båten hadde vi god utsikt.  

Vi dro fra Los Cristianos


        Vi nærmer oss La Gomera
        

Vi kjørte først opp i høyden for å se verdens eldste laurbærskog, så nedover i dalen igjen. Der spiste vi lunsj et sted. Da ble vi underholdt av et par karer som viste oss plystrespråket  Silbo. Det brukte de i gamle dager og prate med hverandre fra daltopper, det kunne høres 4 km borte.

Fra dalen
Viser plystrespråk

Vi kom ned til byen San Sebastian. Det var en liten, søt by, og masse blomster. Besøket der var svært interessant. Så tok vi fergen tilbake.

Fra San Sebastian
Fine blomster

Smale gater


Nå skal jeg på en helgetur, så neste blogg kommer 25. november.

 

        







 







 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar