fredag 1. april 2022

3. dag i Salzburg, del 1. 1.4- 2022

 Det var fredag 25. mars. Etter en god frokost startet vi med dagens program. Først gikk vi mot elven, gikk over en bro og til gamlebyen, noe av det første jeg så var noen svære kringler i et butikkvindu. Vi kom til den katolske kirken og gikk inn. Kirkerommet var lyst og fint, og "dekorasjonene" som stod på sidene pyntet opp i de lyse rommet. Inne i kirken måtte vi ha maske, de hadde vi på alle steder vi var inn.

Fra elva


Fristende kaker


Inne i den katolske kirken

Fine "dekorasjoner"

Fint kirkerom

Vi spaserte videre i gatene, været var som før med tindrende solskinn. Vi kom forbi et interessant lite byggverk på en rund, lav sokkel. Vi studerte den, og leste det var som en slags gammel værstasjon. Videre så vi på inngangen til et museum.

Gatebilde

En slags værstasjon

Inngang til et museum

Nå skulle vi besøke en kjent, gammel kirkegård, St. Peters gravplass. Her ligger søsteren til Mozart gravlagt. Vi gikk inn på gravplassen som ligger nesten ved foten av berget. Jeg har ikke sett maken til fin gravplass, utrolig fint stelt, og med mye blomster. Jeg kikket inn i kapellet.

På vei inn på gravplassen


 

Den ligger ved foten av berget
Fra kapellet
En fin kirkegård

Da jeg kom ut fra gravplassen, så jeg rett bortenfor et stort vannhjul, og rett ved siden av var et gammelt bakeri. Jeg kikket inn, men folk var i sving der så jeg skyndte meg ut. Så spaserte vi videre, men tok en pause og koset oss med is.

Vannhjulet

Bakeriet lå inn en dør her nede
Vi gikk videre

Pause med is

På programmet nå stod en orgelkonsert i domkirken, den skulle starte kl. 12.00, og vare i ca.  20 min.
De fleste av oss gikk inn i kirken som var svært staselig. Lyst kirkerom med vakre dekorasjoner, og oppe på veggene "avsatser" i fint utskåret brunt treverk. I en slik "avsats" bak oss satt organisten som spilte. 

Vi nærmer oss kirken

 Et lyst kirkerom

Vakkert dekorert i himlingene ved taket


Avsatser i brunt treverk

Det ble en opplevelse å sitte i den staselige domkirken og høre orgelkonserten, spilt av en som kunne få fram musikk som passer i en kirke. Jeg syntes det var en fin stund i domkirken i Salzburg. En dame kom fram i koret og sa fra for hvert musikkstykke. Etter konserten sa hun noen ord og avsluttet med: 
La oss be for Ukraina. 

En fin konsert

Etter konserten gikk vi videre og så da Rådhustårnet rage opp mellom bygningene. Nå spaserte vi i retning et av de fineste hotellene i Salzburg, Sacher, der flere kjendiser har bodd, der skulle flere av oss ta pause. På veien dit, kom vi forbi et kunstverk der en stol raget høyt til værs, og en rekke med tre av det slaget som har store "dusker" som etter hvert  bøyer seg ut som lauv.

Rådhustårnet

Kunstverket

Rekke med tre

Framme ved Sacher, viste en kelner oss vei til et bord i uteserveringen der det var god utsikt til  
elven og andre siden av elven, der vi nettopp hadde vært. Jeg bestilte Apfelstrudel og kaffe. Det smakte utmerket.

Kaffepause med utsikt

 Godbit

Nå gikk vi i retning hotellet, før vi skulle på neste post på programmet. Da passerte vi stedet med flere  magnoliatre. Vi fulgte med på om blomstene var kommet ut. Solen skinte hver dag, og vi så det nå var kun en kort stund før de kom ut.

Vi spaserte langs elven

Så til magnoliatrærne

Knuppene snart klar

Fortsettelse.




 

 











 






   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar