søndag 10. april 2022

Avistegninger, 10. 4- 2022

 Jeg beundrer avistegnerne, de er dyktige og tar ofte nyhetsbildet på kornet. Noen av tegningene samler jeg på, for å bruke dem en gang iblant i blogg som denne. Tittelen til første bildet er: Gambler for mye med hus og strøm. Videre: Staten kan ikke fortsette å sy varmekabler under armene på folk.

Bildet


Tittelen til neste tening var: Til Moskva med smisk og pisk. Videre: Fra da Macron dro til Moskva. Kan et fransk forsøk på fred lykkes der andre har feilet? ( Jeg føyer til privat: Nå vet vi det ikke lykkes.)

Tegningen


Neste handler om da koronaen fortsatt herjet, og mange fikk beskjed om å være hjemme. Ikke alle hadde jobber som passet med hjemmekontor. Bildeteksten lød: Smittede må snart få gå på jobb. Mange er hjemme grunnet reglene, ikke fordi de er syke.

Tegneren så det slik

 Neste tema for tegningen hadde overskriften: Valget mellom den populære og den tunge. Videre en del av teksten: Kirkerådet skal tilsette ny biskop i Borg. Valget handler om hva bispekollegiet skal være.

Tegningen

Teksten til neste tegning var: En plan kan være bedre enn penger for verdens fattigste. Videre: Haiti har fått penger i bøtter og spann de siste ti årene. Problemene er de samme.

Slik løste tegneren det

Litt av teksten til neste bildet: Krigen i Ukraina har vist behovet for forsvar og beredskap. Nå er det ikke lett å tenke på glasnost. Velgerne har tenkt lite på forsvar.

Tegneren så dette for seg

Neste tekst var: Norske velgere brydde seg lite om forsvar, men så kom krigen i Ukraina. Brått ble verden viktig igjen. Bildeteksten var: Nå henger denne på Stortinget.

Avistegningen

En avistekst forkynte: Aldri med Guernica. Aldri mer Hiroshima. Aldri mer Mariupol. I raseriet ligger et håp. Overskriften var De smadrede byers raseri.
     
Tegnerens løsning er glitrende


Så til hjemlige trakter. Overskriften var: Nå har Støre og Vedum sjansen. Videre: Samferdselsfeltet har de siste årene vært preget av en overbudspolitikk. Det har kostet en vanvittig pris.

Tegningen

Neste overskrift gjelder også norsk politikk. Overskrift: Raymond Johansen prøver å lande på månen. Det kommunale prestisjeprogrammet kan åpenbart gå galt.

Avistegningen

Aviser og TV- nyheter har naturligvis vært fulle av nyheter om krigen i Ukraina, vi har sett mange grufulle scener overført direkte fra byene som er blitt bombet og mennesker som prøver å komme seg i sikkerhet. I Russland blir dette i media sagt er løgn. De er i Ukraina for å hjelpe. De russiske mediene har ikke lov å vise bilder fra krigen i media. De framstiller sin russiske hær som hjelpere. Er hele det russiske folk idioter??? Det nekter jeg å tro.

Den russiske hær i Ukraina


Til slutt tar jeg med en avistegning med teksten: For mange for naive for lenge. Vladimir Putins brutalitet var synlig lenge før Butsja. Men det passet bedre å håpe at det skulle gå over.
  
Slik så tegneren det

Nå er påsken her, i dag er Palmesøndag. Jeg skal være hjemme i påsken, men får besøk, og skal på besøk. Dette skal jeg fortelle om senere. Nå  tar jeg pause til tirsdag 19. april, da kommer neste blogg. Du som leser dette: Ha en GOD PÅSKE. 



 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar