søndag 3. april 2022

4. dag i Salzburg, del 1. 4. 4- 2022

 Det var lørdag 26. mars og avreisedag, men vi skulle ikke reise før i lunsjtid, så vi hadde noen timer til rådighet før vi skulle dra. Det var det samme fine været i Salzburg. Straks etter frokost gikk vi ut på byen. Tre av oss skulle gå til den eldste gaten i Salzburg, den lå på samme side som hotellet. På vei dit passerte vi butikkvinduer med påskedekorasjoner.

Påskepynt

Så startet vi på gaten som heter Steingaten som i Middelalderen var hovedåren for å komme seg ut fra Salzburg og til for eksempel Alpene, og Italia. Vi passerte trappen som førte opp til klosteret som lå på høyden. Plutselig så vi en åpning og vi så blant annet til et kirketårn. Vi fortsatte og et sted så jeg inn på den opprinnelige steinmuren.

Startet på spaserturen i Steingaten


   Trappen som fører opp til klosteret


Utsikt i en åpning, bak ser vi i et kirketårn og i Alpene


Vi så inn på den gamle steinmuren



 

Vi vandret videre i den spesielle gaten. Høyt oppe på en vegg så jeg to duer som satt i åpningen i en glugge. Så ble det en åpning med utsikt. Vi passerte en åpning som vi tenkte førte til klosteret.

Smal gate, men idyllisk


Duene oppe i gluggen


Åpning igjen, vi ser bort til andre siden


Sikkert inngang i retning klosteret


Vi kom til et sted i gaten som så litt mer fornemt ut, med fine hus. Her i nr. 33 lå også huset der Franz Xaver Gruber bodde, det var han som skrev den kjente julesangen: Glade jul. Det huset så fint ut med grønne planter som rammet inn vinduene. Vi fortsatte videre.

Fint område

Her i nr. 33 bodde han som skrev: Glade jul

Vi fortsatte


Dette skiltet så jeg på en husvegg 


Nå nærmet vi oss slutten på gaten




Nå gikk vi ned mot det nyere strøket, og så oppover mot bebyggelsen, og rett ved var et utrolig flott kirsebærtre. Det struttet av lyse blomster.  

Vi så opp mot bygninger

Flott kirsebærtre


Vi ser i høyden bak


Nå så vi utsikten mot borgen på toppen borte på andre siden. Vi så nå mer påskeutstillinger, og oppe på et gatehjørne var en liten steinfigur. 

Utsikt mot borgen
Mer påskeutstilling

Den lille steinfiguren

Nå kom vi til kirken som lå nær den lille parken der som var så mange Magnoliatrær. To av oss tok en rask titt inn i den katolske kirken som heter: Den hellige treenighet kirke. Så gikk vi ned i den lille parken. Derfra ser vi i kirken.

Inne i kirken
Lys og fin innredning

En flott utsmykning

Ser i kirken fra den lille parken



Siste del om denne turen kommer i morgen.

 


 


  
 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar