tirsdag 16. august 2022

Del 4 av turen til Skottland

 Det var onsdag  27. juli, og morgen i Aberdeen. Vi ville gå en morgentur i byen, og kom forbi en fargerik trapp. Vi så på båtene i havnen, og på flere staselige bygg og statuer. Men nå var det ikke lenge før vi skulle videre. 

Fra havna

Gatebilde
Blomster
Fargerik trapp
Enda mer blomster

Men nå var det tid å kjøre videre. Vi sjekket ut fra hotellet og tok med bagasjen til bilen, sjåføren satt alt klar. Vi kjørte fra Aberdeen kl. 11.25.

Klar å dra

Nå kurset vi mot Inverness. Vi kjørte i fint landskap også med landlige koller. Jeg så både svarte 
kuer og flekkete kuer, vi kjørte blant annet gjennom en landsby, men den var ikke stor.

Landskap

Vi fortsatte på kystveien mot Inverness, og jeg så masse sauer på markene. Vi passerte en landsby igjen, så svinget vi inn på en parkeringsplass. Derfra gikk vi ca. 1 km nedover i retning sjøen. Vi skulle se slottsruinene Slains Castle som lå helt nede ved sjøen. Da vi kom helt ned, så jeg først på flere skjær som lå rett nedenfor slottet, på ett av dem satt mange fugler.

Her ser vi ned til Slains Castle


 Nedenfor ligger skjær.

Slains Castle er den eldste av festningene fra 1200- tallet, med utsikt over Nordsjøen. Det ble sete for familien Errols, helt til det ble sprengt i stykker av kong Jacob I av Skottland. Det var straff for deres deltagelse i konspirasjonen mot kongen i 1597 som ble ledet av jarlen av Huntly.

Ruiner

Bare ruiner

Jeg gikk mellom ruinene og lurte på om der var folk i slottet da det ble sprengt. Kong Jacob I av Skottland var ikke blid da han ville hevne seg fordi de hadde rottet seg sammen mot ham. Mens jeg gikk der hørte jeg stadig helikopter-dur, sikkert helikopter til og fra oljeplattformene ute i havet.

Mer ruiner

En gang et slott



   Vi gikk tilbake til bilen og fortsatte turen. Vi kjørte gjennom tydelig gjordbruksområder med grønne marker og gule kornåkrer. Nå kurset vi mot en liten by vi skulle gjøre et stopp.

Gjordbruksområde
Grønne marker også

Nå ble det stopp i den lille byen Elgin, den ligger ved elven Lossie. Industrien her er å lage whisky.
Først så vi kirkeruiner. Vi fant et sted å spise lunsj, det het Costa. Så ruslet vi en tur i byen. På vei mot bilen kom vi forbi en hage som het Biblical Gardens.

Kirkeruiner

Gatebilde fra Elgin
Lunsj
Fin hage

Vi kjørte videre ca. 16.30. Nå kjørte vi i litt skog, men ikke så rart, for vi kjørte i Highland. Vi kom fram til Inverness 17.30 og sjekket inn på Premier Inn. Så gikk vi en liten tur i byen. Det var fint ved kanalen. Vi tok en pause på puben Laurder´s. Så en spasertur til, og det var tid for middag på en tyrkisk restaurant, Aspendos. Etter middagen dro vi tilbake til hotellet.

Fint i Inverness

Passerer fint bygg
På pub
Seinere middag

Så på tide og dra tilbake til hotellet.


Neste innlegg torsdag.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar