tirsdag 23. august 2022

Tur til Skottland, del 7

 Lørdag morgen 30. juli var grått vær i Fort William. Vi spiste frokost på hotellet, så sjekket vi ut. Først skulle vi kjøre ned til kanalen, for der var best utsikt til Ben Nevis. Dessverre var det denne morgenen både tåke, litt regn og grått vær. Vi kunne bare ane omrisset av Ben Nevis som er det høyeste fjellet på De britiske øyer, og er 1344 m høyt. Klokken var ca. 10.00 da vi kjørte ut fra Fort William.

Frokost før vi drar


Ved kanalen ante vi bare omrisset av Ben Nevis


Kjørte videre kl. 10.00 i grått vær


Det regnet litt da vi kjørte til Glencoe som er en U-dal sør for Fort William. Dalen er 12 km lang, og er kjent for sin skjønnhet. Området er populært både for vandrere og klatrere. Vi så vandrere flere steder oppe i liene. Vi kjørte også gjennom et område kalt Corrur. 

Kjørte i Glencoe
Trist vær

Vi kjørte gjennom et område som het Corrour, videre Bridge of Orchy, kursen var mot Glasgow. Vi kjørte gjennom storslagent landskap, men været satte et grått preg på det. Men vi satt i bilen, det var verre for vandrerne som skulle gå oppe i terrenget.

Fra Corrour

Så Bridge of Orchy

Nå nærmet vi oss Glasgow. Vi kjørte inn til Glasgow ca. 12. 40, og nå ble det heldigvis finere vær. Vi sjekket inn på Crown Plaza. Vi slappet av en stund i resepsjonen, og spiste lunsj på hotellet. Det skulle tydeligvis feires bryllup her, for det samlet seg mange gjester. Særlig damene var i sin fineste stas, og ville gjerne posere.

Vi sjekket inn på hotellet

Gjestene ville gjerne posere


Nå tok vi taxi til sentrum, og på oppfordring kjørte sjåføren en runde og fortalte om gater og strøk, og stoppet så bilde kunne tas. Etterpå gikk vi en runde i byen.

Fint kirkebygg
Gatebilde

Glasgow er største byen i Skottland, og den tredje største i Storbritannia, med om lag 596.000 inn byggere. Byen ligger ved elven Clyde. Nå var her liv og røre i byen, fordi her var musikkfestival. Det satte sitt preg på byen.

Mye folk i gatene
Fin by Glasgow,
staselige bygg

Statuer

En god del grønt

Vi slappet av på en uteservering og satt der en stund og så på folkelivet. Seinere spiste vi middag i byen, denne kvelden ble det italiensk. Så dro vi tilbake til hotellet. Fint område ved hotellet.

Vi nærmer oss hotellet

Litt skyer, men ellers fint vær

På hotellet satt vi en stund i resepsjonen der det også var bar. Men jeg tok kveld før de andre, for neste dag skulle vi videre.

Fra resepsjonen på hotellet

Tok bilde ut gjennom vinduet,
en flott kveld

Fortsettelse i morgen.




 




 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar