mandag 22. august 2022

Tur stil Skottland, del 6

Jeg sa denne delen skulle komme søndag, men her kommer den en dag for sent. Det var blitt 29. juli og rett før vi skulle videre. Vi handlet litt før vi kjørte fra Inverness ca. kløkken 09.00, og straks utenfor byen var skog. På markene så jeg først kuer, men også en del sauer, både svarte og kvite. Videre kjørte vi langs den kjente innsjøen Loch Ness. Ved innsjøen var også mye skog. Plutselig satte en av damene i å le. I en smal åpning i skogen så hun en kar i bare messingen som løp ned mot innsjøen, han ville ta et nakenbad i Loch Ness. At han våger, tenkte jeg, de fleste har vi sikkert hørt om uhyret i Loch Ness.

Vi har kjørt fra Inverness 


Også dalsider

Etter en stund kjørte vi til en parkeringsplass. Her hadde vi god utsikt ned til slottet Eilean Castle fra det 13. århundre. Vi var ikke ned, men slottet så ut til å være godt vedlikeholdt. 

Utsikt til sjøen og slottet

 Slottet litt nærmere

Vi kjørte videre langs foten av en dal, og nå kjørte vi gjennom Highland med retning til Isle of Skye, det er den største og nordligste av øyene i de indre Hebridene. Vi kjørte mot byen Portree.

I full driv


Vi nærmer oss Portree

Da vi kom til Portree, ble bilen parkert, og vi spaserte opp til gatene i høyden. Derfra hadde vi unik utsikt ned til havneområdet, og til de festlige, små husene i pastellfarger, side ved side.

Utsikt til havneområdet

Til festlig husrekke
Andre fine hus

I Portree

Det ble en kopp kaffe på en kafé i Portree


Vi kjørte fra Portree ca. 13.15. Vi kjørte tilbake samme vei som vi kom. På tilbakevei så sjåføren et bakeri, her ville han stoppe og kjøpe seg kaker. Vi ruslet rundt på området og så på naturen.

På vei tilbake

Parkert nær bakeriet

Vi ser på området

Nå satte vi kurs mot Fort Williams, og kom dit ca. 15.30. Først sjekket vi inn på hotellet. Så ut i hagen ved hotellet og tok en forfriskning. Etter det gikk vi tur i sentrum. Fort William er en by i det skotske høylandet. Byen ligger ved sjøene Loch Linnhie og  Loch Eil. Her i nærheten ligger Ben Nevis, det høyeste fjellet på de britiske øyer, vi skal høre litt mer om det i morgen. 

Fra hotellområdet
                                            
Pause ved hotellet

Vi spaserte mot sentrum og så særlig en staselig kirke. Oppe i sentrum så vi en gammeldags bil, men sjåføren var en "statue". Vi var innom baren Ben Nevis.


En kirke

Gatebilde fra Fort William


"Sjåføren" i bilen

På baren Ben Nevis


Middag hadde vi bestilt på hotellet til kl. 21.00. Da tiden var inne, gikk vi dit og fikk vårt bord, og bestilte. Jeg ville ha en god salat, pluss den ufarlige drinken som het Shirley Temple. Men vi tok en tidlig kveld, for neste dag skulle vi videre.

Middagen

Neste innlegg i morgen,
og det skal holdes.








 







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar