onsdag 24. august 2022

Tur til Skottland, del 8

 Søndag morgen 31. juli sjekket vi ut fra hotellet, og kjørte ut fra Glasgow ca. klokken 10.00. Da regnet det, men lettet ganske fort. Nå skulle vi kjøre til en by som het Stirling, men det var ikke lange stykket dit, vi var alt framme kl. 11.10. Det var søndag morgen, og vi fant ut det var like greit å kjøre først til et stort kjøpesenter. Vi gikk rundt der en stund, det var et fint sted, og det ble også en liten handel.

Vi kjører mot Stirling


Vi nærmer oss

På kjøpesenteret var spesielt
tillaget mellom butikkene


Stirling er en by i sentrale Skottland, og byen er bygd rundt en stor festning og slott, pluss en gammel bydel fra middelalderen. Byen har ca. 45 800 innbyggere. Nå kjørte vi oppover mot borgen, men parkerte og gikk siste stykket.

Vi ser opp til Castle Hills

Dette var et av de største og viktigste slottene både arkitektonisk og historisk i Skottland. Flere konger og dronninger har vært kronet her, blant andre Maria Stuart i 1543. Vi gikk rundt på området og så blant annet flere staselige statuer.

Flere statuer
Her er en

Historisk område

Fin utsikt ned mot byen

Vi spaserte nedover den gamle bydelen fra middelalderen. Vi stoppet ofte for å se nedover mot byen, og oppover mot slottet, her var mye historie.

Ser mot slottet

Ser nedover de gamle gatene

Der var også ruiner

Her langer nede



Vi kom dit bilen var parkert, og nå kjørte vi til hotellet, men der var ikke innsjekking før kl. 15.00, så vi plasserte bagasjen på oppbevaringen, og gikk ut på byen. Vi ruslet i gatene og så på bybildet.

Bybilde fra Stirling

Kom forbi en inngang

Sikkert et klokketårn
I Stirling

Nå ble det en pause med en kopp kaffe på Burgh Coffe House. Så til hotellet og sjekket inn. På vei mot hotellet gikk vi langs kanalen.

Kaffestopp

På vei mot hotellet

Så ut på byen igjen. Etter hvert slo vi oss ned på en uteservering på en bar. Det var mye folk ute for været var fint. Da overføringen fra fotballkampen med de kvinnelige spillerne fra England og Tyskland startet, gikk vi inn. Det ble en hivens kamp mellom de to lagene, men England vant gull. Det syntes jeg var stas. Hele tiden var det en kar som underholdt på puben med sang og gitarspill.

Fra Stirling

Først uteserveringen 

Kampen i gang, England vant


Han som underholdt

Vi spaserte tilbake til hotellet, og da vi nærmet oss, så vi fire harer som løp omkring på plenene og hadde det artig. Men vanskelig å ta bilde for de var i bevegelse hele tiden.

Harer som leker

Vi valgte å spise middag på en restaurant nær hotellet, og jeg avrundet måltidet med en god is. Ikke lenge etter tok vi kveld, for neste dag skulle vi reise.

Isen smakte godt

 
En kort avslutning i morgen.










 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar