fredag 6. oktober 2023

Avisbilder

 Avisbilder som iblant understreker en artikkel, synes jeg kan være morsomme, og de tar ofte innholdet på kornet, eller blir sett på en spesiell måte. Her kommer noen av dem. Teksten sa at samtidig som en håper på det beste, er det trolig lurt å begynne å forberede seg på det verste.

Utviklingen på handle-fronten


 Overskriften til neste tegning var: han åt og drakk og var aldri glad. Videre stod at en ikke bør miste av syne at nordmenn allerede er et veldig sunt folk, sammenlignet med langt de fleste.

Tegningen


Et kanskje uventet kostholdsråd: Spis hardere i høst. I krangelen om ultra-prosessert mat forsvinner ofte harde fakta. Videre: Hele råvarer, fast konsistens. Det er tingene en bør huske.

Slik så tegneren det


Neste overskrift: India er klar for takeoff. Videre: India vil bli verdens første grønne stormakt. Skal de klare det, trenger de en månelanding til. Landet har 1,4 milliarder indere og er en 6. del av verdens befolkning. Forventet levealder er 67 år. India har noe Kina mangler: demokrati og myk makt.

Bildet


Tittelen til neste bilde var: Få kontroll på snegle-bestanden.! Videre stod i teksten: Sommer-Norge er blitt smekk-fullt av bobiler. Da er det viktig at de følger lover og regler.

Tegningen


Neste overskrift: Fotballen går ned i øst. Fotball-Europa rystes av et system de selv skapte. Videre stod:  og Saudi-Arabia kom på banen. Vesten kjefter og formaner, men går selv over lik, pengene styrer fotballen. Fotball-Europa var gjennomsyret av penger lenge før Qatar kom på banen.   

Slik så tegneren det


Neste tekst handlet om at kunstig intelligens er ikke bare av det gode. Der stod: Veien til å regulere kunstig intelligens er preget av vage formeninger og en god dose motvilje.

Bildet


Overskrift: Fremskrittet noen vil forby. Videre: Bærum sykehus har fått noe nytt. Legene jubler andre blir livredde. Personlig tror jeg dette kan tolkes som om ikke alt nytt er av det gode.

Tegningen ved teksten

Overskriften var: De føler seg sjelden hørt. Denne gangen nyttet det. Videre stod: Sier man det er for farlig å spille en fotballkamp i Oslo, vinner bråkmakerne.

Slik løste tegneren det

Neste overskrift: Sekstimers-dagen er dyr og en dårlig idé. Videre stod: Bare folk i veldig frie yrker kan være borte 25 prosent av tiden uten at noen merker det.

Bildet
 

Siste tegningen hadde overskriften: Det store danske slanke-eventyret. Videre stod: Et dansk selskap har skutt gullfuglen. Og den er stor og feit. Videre stod: Fortsatt er det uklart om dette er et mirakel eller en farsott.

Tegningen




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar