tirsdag 27. februar 2024

Helgetur til Paris, del 2

 Neste dag var lørdag 26. juli. Jeg så ut vinduet på hotellrommet, det var rolig i gaten, og et nydelig sommervær.  

Utsikt fra hotellrommet


Etter frokost tok vi T-banen til Øst-Paris, vi ville besøke det største gravstedet i Paris. Vi så blant andre gravene til Oscar Wilde og Chopin som er gamle kjendiser, nå så vi også gravstedet til Oscar Morrison, og en nyere kjendis Jim Morrison, solist i bandet The Doors. Men jeg ville se graven til Edit Piaf, den franske sangerinnen som ble verdensberømt.

Ved graven til Edit Piaf
Utsikt fra gravstedet


Så dro vi derfra og spaserte videre i Paris. Etter å ha slappet av på en utekafé, dro vi til området ved Eiffeltårnet som er 324, 8 meter høyt. Det stor ferdig til Verdensutstillingen i Paris i 1889. Så dro vi videre for å se Invalidedomen. Det skulle være hjem for krigsveteraner. Invalidedomen er en av to kirker som hører til boligkomplekset. 

Eiffeltårnet

Ved til Eiffeltårnet

Fra Invalidedomen


Nå dro vi til hotellet for en pause, for det var varmt. Senere tok vi T-bane til strøket ved Moulin Rouge 
Den røde Mølle ble oppført i 1889, og er kjent for sine småfrekke danseshow. Men vi hadde ikke billetter, så vi satte oss på en uterestaurant tvers over gaten.

Venter på T-banen

Den Røde Mølle


God utsikt fra uterestauranten

En fin kveld 

Kvelden snart over


Neste dag var søndag, og da tok vi tog til Versailles som er en forstad til Paris. Etter  20 minutter var vi framme. Fra spaserturen derfra kom vi forbi mye fine blomster.

Flotte blomster


Vi skulle ikke inn i slottet, vi ville kun se hagen som er en stor park. Først beundret vi porten, så i kø for å kjøpe billetter, Så inn i parken.

Porten

 Et flott område
Mange fine springvann

Nå kom musikk, og vannet danset i takt 


Fra hagen så vi slottet

Vi spiste lunsj på en kafé i Versailles, så tok vi tog tilbake til Paris. Nå ville vi opp til toppen av Montp-arnasse Power, bygget er 196 meter høyt. Vi fulgte Europas raskeste heis som da var 33 sekunder til 56 etasje. Så gikk vi en trapp opp og ut på taket. Det var omgitt av glass, og en flott utsikt til byen.

Montparnasse Power

Oppe på taket, fin utsikt

 Da vi gikk videre, kom vi forbi en gate-kunstner som var i gang med et kunstverk, jeg syntes mannen var svært flink.  Så tok vi en pause på en uteservering, snart var denne dagen også snart over.

Gatekunst
Det går mot kveld

3. del kommer torsdag.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar