torsdag 25. juli 2024

Tur til Hamburg, del 2

 Jeg må dele opp lørdag 20. juli i to deler, ellers blir dette innlegget altfor langt. Så dette er altså første del av del 2. Det var lørdag 20. juli, og nå spaserte vi mot havnen i San Pauli. Da så jeg en figur oppe på et gatehjørne. Da jeg så tilbake, så jeg det digre bygget der også vårt hotell holdt til i nedre delen.

Sjømannen

Digert bygg

Vi passerte også strøket der kun bare menn over 18 år hadde adgang. Vi skulle til havnen fordi vi hadde bestilt en båttur. Ved havnen lå flere båter særlig en stor seilskute, og et stort krigsskip.

Inn mot Red District
Ved havna

Mange hengelås

Flott seilskute

Stort krigsskip

Vi satte oss på en uteservering, der ble det en kopp kaffe, for vi skulle straks på båttur som var bestilt før vi dro. Nå studerte vi også det spesielle Konserthuset som lå her i området.

På utekafé

 Konserthuset

Om bord på båten

Turen skulle gå i havneområdet i Hamburg, og det er stort. Nå så vi inn til bredden ved land og i bebyggelsen. Vi var svært heldige med været, solskinn og stille på sjøen. 

Vi ser inn til land

 Fint på sjøen

Alle koser seg

Nå fikk jeg se to av de største båtene jeg har sett, de var digre, høye som fjell ruvet de over båten vi fulgte da vi passerte, og den stoppet også så vi fikk ta foto.
 
Her er bak på den rosa båten

Full med kontainere

Mye last også bak

Vi så svære kraner

Den blå båten var som et fjell der baugen ruvet over oss, det er den største båten jeg noen gang har sett, og jeg har sett en del. Jeg så at det var registrert i Hong Kong. Så det er et stykke å gå hit med all denne lasten.

Baugen høyt over oss

Her ser vi den bak


Vi så et stort cruiseskip også,
her bakerste delen

Så gikk vi tilbake til stedet vi gikk om bord. Nå hadde vi sett havneområdet som er svært stort. Vi gikk på land ganske nær Konserthuset.

Vi nærmer oss kaia

Her ser vi Konserthuset
Nå går vi på land

Da vi kom tilbake fra båtturen, gikk vi for å spise en tidlig lunsj. Vi spiste på et hyggelig sted med fine blomster utenfor, og været var strålende. 

Her er min lunsj

Her spiste vi

Del 2 av denne dagen kommer i morgen.









 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar