fredag 12. juli 2024

Vi er godt igang med juli


 

 Vi er godt i gang med andre sommermåned. Kalenderne ble bladet om til rette måned, juli. Som vanlig har kalenderne svært fine bilder. Den første er malt med pensel i munnen, og viser badeliv.

Badeliv


Neste kalender viser små søte valper som skal opplæres til førerhunder, de skal til slutt hjelpe folk som er svaksynte og blinde, og føre dem trygt på veier og gater.

De skal bli førerhunder


 Neste bildet er fra kalenderen som gir inntekt for Nasonal-foreningen for folkehelsen. Det fine sommer-.bildet har tittelen: Varm sommerdag ved Ramberg-stranda i Jusnes-vika, Lofoten.

Idyllisk bilde


 Sommeren er en fin tid med mange foto-motiv. Den 2. juli stod jeg på balkongen og så på alle mark-blomstene ved skogbrynet. Dagen etter da jeg gikk til butikken, måtte jeg beundre blomstene langs veikanten.

Fra skogbrynet

Langs veikanten

Mandag så jeg en flott regnbue, jeg stod på balkongen og så på den, senere ble den dobbel, den var svært dekorativ.

Regnbuen

Tirsdag 9. august var jeg en tur inn til Oslo, det var et strålende vær. I Oslo spaserte vi i et strøk vi sjel-den går, vi holder oss for det meste i nærheten av sentrum. Vi spaserte i strøket kalt Grønland. Der skulle skulle vi møte en til fra familien, og mens vi ventet, så vi på Vaterlands-brua og ned på Akers-elva  som renner der.

Ved Akerselva

 Rett ved var Vaterlands-parken med mange fine tre, og utsikt til hotell Oslo Plaza. Her renner Akerselva forbi, og videre til den renner ut ved Bjørvika.

Ved Vaterlands-parken
Her renner Akerselva videre

Nå kom den vi ventet på og nå ville vi rusle i området vi sjelden går. Nå ville vi også se på kafeene i området og gikk først til stedet som heter Asylet som ligger ved et gamle trehus. Vi gikk inn i hagen og satte oss ved et trebord, der var flere grønne tre. Vi snakket om at stedet måtte ha litt av en historie når det heter Asylet.

Første stedet

Så gikk vi til neste stedet som lå på Teater-plassen. Her lå før den tidligere Smia, Oslo mekaniske smie-verksted. Vi satt med andre ord på historisk grunn. Der satte vi oss også på uteserveringen, omgitt av grønne, fine tre. Her ventet en kar som hadde med Joni. Her satt vi og pratet en stund.

På tidligere Smia
Joni også
Fint på uteserveringen

Nå gikk vi til siste stedet vi skulle se, det het Olympen. Det refererer til gudenes bolig i gresk mytologi. På folkemunne kalt Lompa. Dagens hus ble oppført i 1892. På scenen ble før spilt folke komedier og revyer. Vi satt på uteserveringen her også. Men etter en stund dro vi hjem, etter en kjekk kafé-rundet på strøket som heter Grønland.

På Olympen

 Vi hadde hatt noen dager med fint vær, så kom regn, men onsdag kveld ble det tett skodde, jeg tok bilde både fra verandaen og balkongen. 

Fra balkongen

Fra verandaen


Men i gårkveld var det fint igjen. og i dag er det sol, men litt vind og 17 pluss. Så får vi se hvordan det blir i resten av juli. Bildet i går-kveld tok jeg ca. klokken 22. 30.

Bilde tatt fra balkongen








 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar