mandag 7. april 2014

Jazzbrunch på Grand Cafe´

I går møtte jeg nærmete nabo fra Sunnmøre, som var på Oslobesøk. Først spaserte vi en tur i sentrum og ned til Aker Brygge. Der holder de på å utvide. Vi gikk videre bort til Tjuvholmen der vi satte oss og så på livet.

Fruen på Oslobesøk

Mens vi satt der og pratet kom flere kjendiser forbi, og vi studerte naturligvis dem. Noen fugler derimot var svært interessert i oss og satte seg rett ved.

Fuglene

Vi skulle spise lunsj på Grand Cafe og spaserte dit. Cafeen er et kjent sted og åpnet i 1874. Historien om denne cafeen er også historien om flere av Norges største kunstnere. Nå fikk vi vårt vindusbord og lunsjen kunne begynne.

Lunsj på Grand

 Da byen het Kristiania spaserte Henrik Ibsen til cafeen på Grand hver eneste dag. Han delte bord med samtidens mest kjente navn særlig fra kunstlivet. Så nå spiste vi vår lunsj mens historiens sus svevet rundt oss.

Historisk sus


Det var svært kjekt å få treffe naboen fra hjemstedet og slå av en prat. Vi hadde ikke hatt noe imot at Kristiania- Bohemene hadde sittet ved nabobordet, mange ble berømte. Men nå var vi kommet til dessertavdelingen og her er litt av min fangst.

Slutten av måltidet

Det var et hyggelig møte og en koselig lunsj. Men så måtte naboen til flyplassen. Jeg gikk til busstoppet, og på veien så jeg Mannen med sykkelen. Det er Gunnar Sønsteby, en av våre store motstandsmenn under krigen, kjent som Kjakan, leder av Oslogjengen. I den var også Max Manus.
Noen kjekke timer i Oslo var over.

Mannen med sykkelen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar