onsdag 23. april 2014

Påske i Trysil 2014, del 2

Langfredag var et strålende vær med sol fra blå himmel. Etter frokost skulle de fleste ut på ski, men først måtte skiene smøres. En ekspert på området tok seg av det.

Skismøring

Så var skiløperne klare til å gå det lille stykke der en tok på seg ski for å sette av sted. Intet problem å finne løyper for langrenn i Trysil. Der er over 500 km med langrenns- løyper, ca. 100 km av disse ligger rundt Trysilfjellet.

På vei mot løypene

Alle klare?

De av oss som ikke skulle på skitur valgte å spasere tur i traktene rundt hytta. I disse traktene var det Trysil- Knut herjet på ski. Det ble laget film om ham i 1942: Trysil- Knut. Men hvem som egentlig var Trysil- Knut er det forskjellige meninger om, for det var flere skiløpere fra traktene det går gjetord om.

Fint i Trysil

 I påsken skal leses krim, en sjanger jeg ikke er begeistret for. Men jeg hadde med en bok som handler om en forbrytelse skrevet av Truman Capote: Med kaldt blod. En hel familie blir myrdet i Kansas, USA i 1959. To blir tiltalt og senere hengt. Forfatteren snakker med alle involverte, også forbryterne og forteller i boka om dette. En spesiell og spennende bok.

I solveggen

Middagen om kvelden var to som stod for. Det ble servert tapas, flere småretter, samt pizza. Igjen ble det et godt måltid. Middagen ble avrundet med bær og vaniljeis.

Middagsbordet klart

Desserten

Lørdag som var påskeaften våknet vi igjen til en flott dag. Sola skinte over Trysil, det var bare å komme seg ut i løypene.

De fleste er klare

Full fart

  Før middag ble det tent opp på peisen, og i den avdelingen ble det hyttekos etter hvert med kaffe, kaker, marsipan og annet godteri.

Hyttekos

Denne kvelden var det siste av påskegjestene sin tur å lage middag. Det ble servert svineribbe med tilbehør. Det smakte godt.

Middagen klar


Siste del kommer i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar