torsdag 24. april 2014

Påske i Trysil 2014, del 3

Søndag var også fint vær, men det var litt skyer på himmelen. Alle skulle ut på ski, kun jeg skulle spasere. Det var bare å ta med skiene og gå det lille stykket til løypene.

På vei til løypene

Klar

Det var søndag og første påskedag som er regnet som den viktigste dagen i den kristne kirka, men mye av folket er på påskefjellet eller på andre turer i påska. Her i Trysil skulle det langes ut på ski.

I løypa

 Fin stil

Trysil kaller seg skibygda, kulturbygda og skogsbygda. Og skog er her, de omkranser mange av løypene. Men fint å gå der ifølge skituristene.

Mellom trærne

  Jeg spaserte en lang trimtur før jeg returnerte til hytta og boka i solveggen. Den første av skiløperne som kom igjen var Hedda, og hun tok bilde av meg i snøen på verandaen.

Trysil i bakgrunnen

Vi bestemte oss for å dra hjem denne ettermiddagen for å unngå køer. Da jeg gikk tur, så jeg at ved mange hytter var de i full sving med å pakke inn i bilene sine. De hadde sikkert tenkt det samme som oss. Vi pakket også sammen og kjørte tilbake. Trafikken var mindre enn vi trodde.

Flott påske på Trysil

Mandag andre påskedag var strålende vær her. Vi nordmenn sies å ha verdens lengste påskeferie. Mange er ute og reiser, men også en del som er hjemme. Mange var i alle fall kommet hjem, for da jeg gikk tur, så jeg så mange mennesker ute og luftet seg, som jeg aldri har sett før.

Våren var kommet

 Noen spaserte, noen løp, andre kjørte barnevogn, flere luftet hunden, masse syklet. Men ikke rart det var folkevandring, for solen skinte og vårblomstene pyntet opp mange steder.

Kvitveis

Da jeg var tilbake fra trimtur, gikk jeg ut på balkongen og studerte trærne. De hadde blitt grønne i løpet av de siste dagene. Det er ingen tvil om at våren er her for fullt. Påsken er over, men nå skal våren nytes.

Det er vår

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar