tirsdag 22. april 2014

Påske i Trysil 2014, del 1

Da er påsken over for i år. onsdag ettermiddag kjørte vi mot Trysil, turen gikk fint, men et sted en del kø grunnet en kollisjon der tre biler var involvert. Alle tre måtte transporteres bort, og det så vi da vi passerte stedet. Men etter vel tre timer var vi framme ved hytta.

Vi er framme

Denne kvelden skulle Hedda feire bursdagen. Hun hadde fylt 15 år, og nå passet det å feire dagen på hytta. Nå fikk hun gavene sine, og jammen dryppet det litt på Dina også.

15 år

 Åpning av gaver

Så ble det bursdagsmiddag som moren til bursdagsbarnet serverte. Nydelig kylling og chorizo med tilbehør. Bursdagskaken var også klar, ostekake med jordbær. Alt var kjempegodt.

Middagsbordet klart

Bursdagskaken

  Skjærtorsdag ble været etter meldingene, snø- og sluddbyger. Ved frokosten ble avgjort hvem som ville en tur til Sverige. Det endte med at vi var tre personer som satte oss i bilen og duret mot Sãlen.

Ved frokosten

I Sãlen

Sãlen er en kommune i Dalarne og har om lag 500 innbyggere. Stedet ligger nordvest i Malung. Kommunen byttet navn i 2008 til Malung- Sãlen, og er den eneste kommunen i Sverige med dobbelt navn. Det regnet i Sverige, og vi gjorde besøket kort.

På vei fra Sãlen

En måtte oppi høyden i Sãlen for å finne skibakkene og snøen. Vi kjørte tilbake mot norskegrensen og så fin mose som pyntet opp mellom trærne.

Fint terreng

 Vi passerte grensen og kjørte mot Trysil. Turen en vei tok om lag en time. Vi kjørte gjennom sentrum av Trysil og fortsatte oppover i dalsida mot hytta. Denne kvelden var det jeg som laget middag, og serverte kjøttkaker med tilbehør. Skjærtorsdagskvelden ble spill sammen med jentene.

Kirka i Trysil sentrum

Del 2 i morgen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar