søndag 4. mai 2014

Starten på mai måned 2014

Da har vi startet på tredje vårmåned. 1. mai gikk jeg en ganske lang trimtur. Været er fortsatt fint, men mer skyer og litt kaldere. Det var lite folk ute og gikk tur denne dagen. Men våren er her for skogen er blitt grønn.

Rundt Kolsåstoppen er grønt

 
De typiske gule blomstene jeg slet med da jeg hadde plen, de pyntet opp ved veikantene. Nå tok de seg fint ut, på plenen var de en pest og en plage.

Nå var de fine

Det fine nå er at det blir lysere kvelder. Fredag tok jeg dette bildet om lag halv ti om kvelden, og ganske kaldt ute. Jeg slo opp i en bok om værvarsler, om våren for 100 år siden, om1914 stod: På Østlandet, Sørlandet og i Trøndelag ble det en mild vår, på Vestlandet kjølig, mens nordpå ble en normal vår. På Østlandet, Vestlandet og Trøndelag var det en nedbørrik vår, ellers i landet normale nedbørforhold.

Lysere kvelder

I går gikk jeg også trimtur. Da så jeg handelen med planter var i gang, folk skal gjøre klart i hager, krukker, og balkongkasser. Jeg synes det er for kaldt om kveldene enda. Legg merke til skibakken i bakgrunnen på bildet under. Snøen er i ferd med å dra sin kos.

Planter selges
 

Jeg passerte Bryn barneskole og der var stille. Siden det var lørdag hadde skolebarna fri, og jeg tenker de var bra glade da det ringte ut til siste timen på fredag

Bryn barneskole

På tilbakeveien stoppet jeg på gangbroen vi bruker å stå når 17. mai- toget kommer. Det er ikke lenge til det nå. Blir det kjølig da også? Jeg så i en bok jeg har om folkelige værvarsler, om kald vår stod:
En kald mai gjør en varm sommer. Og: Mai kulde gjør bondens lader fulle. Til slutt et varsel fra Senja: Kald mai gir varm august.

Snart 17. mai
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar