søndag 7. september 2014

Beatles, på kino , sept.- 14

I går var jeg på kino og så den norske filmen Beatles. Jeg var spent på denne filmen, for flere forståsegpåere hadde gitt den blandet mottakelse. Men jeg liker å ha min egen oppfattelse, og la trøstig i vei. Dina ble med.

Utenfor Sandvika kino

Filmen er basert på romanen Beatles, fra 1984, av Lars Saabye Christensen, og var hans gjennombruddsroman. Jeg har ikke lest boken og kan derfor ikke dømme filmen utfra boken.

Forfatteren av romanen

Betles av Lars Saabye Christensen

Jeg tenkte at dette kanskje var en film som passet best for ungdom, men nå skulle jeg gjøre opp min egen dom over filmen. Spent satte vi oss klar.

Klar for film

Filmen handler om fire gutter som vokser opp i om rådet ved Skillebekk i 1960- 70- årene. Filmen starter med at en av guttene, Kim Karlsen, møter til norskeksamen og oppgaven er at eleven skal skrive om året som er gått om hvem som er forbildet osv. Da forteller han om at han og kameratene startet band og det store forbildet var Beatles.

Guttegjengen i filmen

Kim blir utnevnt til gruppens Paul McCartney enda han verken kan spille eller synge. I filmen ser vi hvordan dette utvikler seg, og litt av hva som skjer i familiene deres. Unge damer er også med i guttenes liv.

En av de unge damer

Fester og dramatikk er også med i historien. Historien tar slutt etter som guttene går hver sin vei. Filmen viser hva som skjer mens de stifter band og det som skjer i den perioden. Hele tiden med mye musikk fra Beatles.

På slutten av filmen
 
 

 De unge skuespillerne gjør en god innsats. Denne filmen passer godt for voksne også, for de kjenner til tiden som er bakteppe for filmen, Beatles- musikken gjør en litt nostalgisk. Jeg likte filmen og vil anbefale den. Som nevnt har jeg ikke lest boken, og kanskje det var en fordel akkurat i dette tilfelle. De fire hovedrollene spilles av: Louis Williams, Ole Nicolai Jørgensen, Halvor Tangen Scultz, og Håvard Jackowitz.       

 Filmplakaten


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar