onsdag 24. september 2014

Del 3 av søngagsturen i Oslo, sept.-14

Vi spaserte i retning Bjørvika og kom ned mot Operaen. Den har fått adresse Kirsten Flagstad plass 1, oppkalt etter Kirsten Flagstad som var operaens første sjef.

Utsikt til operaen

Vi tok en svipp bortover mot det gamle Tollageret som nå har for det meste kontorer.

Staselig gammelt hus

Vi snudde mot Operaen igjen. Ideen om å gi Oslo et operahus ble første gang lansert i 1917, og flere ganger etter det. Så ble det utlyst konkurranse om fineste bygg, den vant Snøhetta. Endelig stod det nye operabygget klart, og ble høgtidelig åpnet i 2008.

Operaen i Oslo

   Mens vi stod og studerte det fine operahuset kom turistbåten fra Bygdøy sigende. Det var grått i hovedstaden denne søndagen, og iblant litt yr. På bildet under ser vi danskebåten til høgre, Hovedøya i midten, og til venstre turistbåten fra Bygdøy.

Utsikt ved operaen

Så har vi Barcode- rekken Navnet refererer til de høge, tynne bygningene i Bjørvika som ligner på en strekkode. Vi ser dem på bildet under.

Barcode- rekken
 
Vi spaserte tilbake og kom da forbi det som før ble kalt Plata. Her brukte spesielt narkomane og samle seg, men ble ofte jaget av politiet. Dette skjedde flere ganger, men nå er her bare fine trær og greit å passere.

Tidligere Plata

Så kom vi til Fiasco kafe som ligger rett vet Plaza hotell som er høgeste bygget i Norge. Her var det to fra Rolling Stones satte seg i fred og ro, spiste burger og drakk øl.

Kafe Fiasco

 Hotell Plaza

Historien er at da Rolling Stones for 10- 15 år siden holdt konsert i Oslo, bodde de på Plaza. Mick Jagger og Keith Richards klarte å snike seg unna sikkerhetsvaktene og gikk bort til Kafe Fiasco og tok en matbit. Servitørene holdt på å svime av da de så hvem de to gjestene var. Nå skulle vi avslutte søndagsrunden her, men dette besøket tok servitørene ganske rolig.

På Fiasco

  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar