fredag 5. september 2014

Pushwagner. På utsilling, sept. -14

I går var jeg på utstilling for å se kunst av Pushwagner. Han ble født i Oslo i 1940. Pushwagner er kunstnernavnet. Han har levd et omtumlet liv.

Ved tegnebrettet

Jeg møtte en som kom rett fra jobb, så spaserte vi til Tjuvholmen der Pushwagner har eget galleri. Her er flere malerier.

Satosh

Kunstneren er inspirert av popkunst. Det gikk mange år før han slo igjennom. Pushwagner bruker sterke farger i bildene sine. Under ser vi først bilde av roboter som serverer hummer og cocktail.

Rosa maleri

 We are secure

Vi gikk fra det private galleriet til et utstillingslokale et lite stykke bortenfor. På bildet under er utenfor det private galleriet til Pushwagner.

Inngangen til privatgalleriet

På vei til det andre så vi et lager som skal rives, men i mellomtiden pyntes det med kunst. Nå er det kunst av Pushwagner.

Lageret

Rett ved til høgre er lokalet for kunstutstilling og hit gikk vi. Her var nå mange malerier laget av kunstneren Pushwagner.

Utenfor lokalet

 Pushwagner har oppnådd internasjonal anerkjennelse, og hadde stor suksess på utstillinger både i Berlin og Sydney våren 2008. Et av de første vi så her var et digert bilde som het Going Home.

Maleri fra 1993

 Et bilde het Turquise Klaxton, her kan vi se hvor utrolig detaljert han også kan være i maleriene sine. Ser en nærmere på de maleriene, er det nesten ubegripelig hvor mange små detaljer han har fått med.

Jeg kaller dette skyskrapere

Vi hadde gått ned en trapp og her var mange rom med malerier. Her var mye folk og så på maleriene. I 2008 fikk Pushwagner prisen som beste utstiller på Høstutstillingen i 2008.

Stort lokale

Mye folk

Et av maleriene var helt spesielt i mine øyne. Det het Requiem. Et annet viser kanskje hvordan samfunnet er blitt, det heter Life.

Spesielt

Life

Særlig et av maleriene synes jeg var morsomt. Jeg fant ut at billyktene lignet på leppestifter. Pushwagner regnes som en av Norges viktigste samtidskunstnere.

Cadillac

I et rom var også en fotoutstilling der han sjøl var modell. Det var i hverdagslige situasjoner eller på besøk i utlandet. Jeg vil avslutte med maleriet han har kalt selvportrett, slik føler han seg kanskje iblant. En spesiell og interessant utstilling.

Pushwagner

Selvportrett




 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar