lørdag 27. september 2014

Hverdagsliv, sept.- 14

Ukene går fort, vi skal snart starte på oktober. De to rosene jeg ventet på sist, spratt ut samtidig og pyntet opp noen dager, blomstene står bare tre, fire dager, men de er flotte når de kommer. Men nå står tre knupper klar, og spørsmålet er om de kommer ut før jeg drar på høstferie.

Hawaiirosene

Vil de komme i tide

Søndag da jeg stod og ventet på bussen kom et helt felt med syklister. En gutt fortalte at det var sykkelløp i området, og nå hørte jeg jubelen fra tilskuere som stod lenger oppe i bakken. Så kom tre etternølere, men kanskje de tok resten igjen, for da jeg satt på bussen så jeg syklistene i sving.

Sykkelløp

 Tre som også vil vinne

 Tidlig i vår satte jeg ut i balkongkassen jule- planter som var ferdigblomstret, i stedet for å kaste dem. De vokste seg større, og nå tok jeg dem inn og plantet i krukker. Nå lurer jeg på om det vil komme julestjerner til jul, eller kun blad. Det blir spennende å se.

Blir det blomster?

 Første del av uken lå jeg i krig med en kråke. Hun rotet mold utover fra balkongkassen. Jeg la ut brødbiter godt dynket med salmiakk. Da jeg så ut en stund etter, gikk den så stram som en general spankulerte på balkongkassen og koset seg med brødet. Neste dag hadde hun vært der og sett etter mer mat, da hun ikke fant noe hadde hun sparket ut masse mold i raseri. Jeg ble også sint, men glemte å ta bilder. Jeg slo lag med en fra familien og dro av sted og kjøpte not til dekning.  Siden da har hun ikke vært å se.

Jeg dekket balkongkassen

 I denne uken har jeg fått greie på at den kjente maleren Claude Monet (1840 - 1926) har i sin tid besøkt Sandvika. Monet startet som landskapsmaler, og stod alltid ute når han malte. Vinteren 1895 oppholdt han seg i Sandvika og malte flere bilder. Mest kjent er bildet: Løkken bro. Det ble kjøpt hjem til Norge på 1990- tallet og henger i Nasjonalgalleriet. Det må jeg tilstå jeg ikke visste. Hvorfor han kom akkurat til Sandvika vet jeg heller ikke. Monet malte også Kolsåstoppen.

Claude Monet

    Gamle Løkken bro

I går kom første høstvinden. Ikke storm sånn som på Vestlandet og lenger nord, men en frisk vind  som minner oss på at det er høst. Trekronene bøyde seg ganske bra innimellom, men den som kommer far Sunnmøre synes det var bare en frisk bris.

Frisk høstbris

 I morgen tidlig drar jeg på en ukes høstferie, så her blir stille på bloggen, men når jeg kommer hjem skal jeg fortelle om turen. Så var det planten med tre knupper. Ville jeg få se blomstene før jeg dro?  I går kom den første, i dag den andre, men den tredje er fortsatt knupp. De kommer til å stå to- tre dager etter jeg har reist, men kan ikke ta planten med. Det kunne vært verre.

To roser, en knupp

 Neste blogg kommer mandag 6. oktober.





  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar