torsdag 19. februar 2015

Mimring over gamle bilder, februar 2015, del 1

Det er alltid kjekt med gamle bilder, men der ser en også kor tida går. De eldste er borte, barn er blitt voksne. Livet går sin gang. Første bildet tror jeg er fra et juleselskap hos Dea og Hjørdis i 1965.

Juleselskap

Under er vi klare for bryllupsfest for Anne- Beate og Ragnar i 1968. Anette og Britt- Nina var da brudepiker.

På kirketrappa

På midten av 1970- tallet ble det ny bryllupsfest, da for Rannveig og Idar. På bildet under takker brudgommen for bruda.

Fra middagsbordet

Det var små markeringer også i hverdagen. Yngstemann i vår familie fylte et år. Her ser vi bursdagsbarnet sammen med besteforeldrene, Hjørdis og Dea, januar 75.

1. år

Så ble det konfirmasjon med yngste datteren i 1978. På kjøkkenet var dekket et kaffebord for de yngste, i stuen var flere kaffebord tilde voksne.

De yngste

Fra bordet i peisekroken

Bildet under er fra konfirmasjonen til tantebarnet Siv Inga som ble konfirmert i 1969. Her står konfirmanten med Jorun Larsen på sin høgre side, på venstre side står min tante Ragnhild Støylen.
Håvard er også med.

Siv Inga

Neste bilde er fra 1980, da var det konfirmasjon i Myrvåg, enda et tantebarn ble konfirmert. På bildet er vi kommet til kaffen.

Ann Margreth

Jeg må ta med julefesten i barnehagen på Moldtustranda julen 1980. Det var før 6- åringene begynte i barneskolen. Det ble selvsagt gang rundt juletreet, Håvard holderi hånden til piken med englehåret.

På juletrefest
 
 
I 1981 ble det igjen konfirmasjon på Hareid, da ble Berit konfirmert. Bildet under er tatt ved et av kaffebordene, og det ser ut for at vi har spist for mye. Konfirmanten  midt på bildet.
   
Fra 1981
 
 
Så fra et barneselskap i 1982, Håvar fyller åtte år og har kompiser på bursdagsfeiring. Det er ikke måte på som tida flyr.

Barnebursdag

 I 1982 ble det konfirmasjon med tantebarnet Inger Lise. På bildet under ser vi konfirmanten forsyne seg fra kakebordet.

Mye godt
 
 
Så kommer to bilder fra 80- årsdagen til Dea som ble feiret på Ulstein hotell i mai 1982. Først blir isbjørnen studert, så fra bordet der vi satt.

Isbjørnen studeres
 
 
Fra et av festborda

I 1984 ble det konfirmasjon i Gjerdsvika, da var det Elisabeth sin store dag. Anne Beate diska opp med masse godt. På første bildet ser vi et av kaffeborda, damebordet. Andre bilde er vi i blåsten på terrassen.

Ved damebordet
 
Sammen med konfirmanten

Til slutt i denne delen vil jeg ta med to bilder fra 1987 da to jeg er tante til ble konfirmert. 3. mai var vi i selskap i Myrvåg da Ingar ble konfirmert. Rett etterpå 11. mai dro vi i Gjerdsvika da Hege ble konfirmert. Da tror jeg fotokameraet mitt klikka.

Ingar 3. mai 1987
 
 

 Hege 11. mai 1987

Del to i morgen.






 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar