onsdag 11. februar 2015

The Theory of Everything, februar 2015

I går var jeg på Sandvika kino og så filmen som er basert på biografien: Travelling to Infinity, My life With Stephen. Den er skrevet av Jane Wilde Hawking som forteller om sitt liv med Stephen Hawking. I filmen er Jane spilt av Felicity Jones.

Felicity Jones

Hun var i mange år gift med et av vår tids største genier, Stephen Hawking. Den berømte forskeren i kvantefysikk. I filmen blir han spilt av den engelske skuespilleren Eddie Redmayne, født i 1982.

Eddie Redmayne

 Eddie Redmayne spiller ypperlig i filmen, ikke rart han er innstilt som kandidat til Oscar for beste mannlige hovedrolle. I starten på filmen da han spiller den unge fysikeren Stephen som student, ser skuespilleren slik ut.

Som den unge fysikeren

 I filmen som den unge fruen Jane spiller som nevnt Felicity Jones, og det gjør hun med stor innlevelse. Hun er også nominert til Oscar for beste kvinnelige hovedrolle. Bilde under er hun den unge kjæresten til fysikeren.

Jane i filmen

Etter hvert blir det store geniet svekket av en ubarmhjertig sykdom, men jeg skal ikke fortelle for mye om handlingen. Under et bilde av de to unge fra filmen.

Jane og Stephen i filmen

  Det er enormt trist å se dette geniet bli lenket til rullestolen, det er nesten bare hjernen igjen. Jeg vil ikke røpe mer av handlingen, men opplyse om at en mann kommer inn i livet deres, og en kvinne kommer etter hvert inn i deres liv.

Charlie Cox spiller Jonathan

  Emily Watson spiller Isobel

 Denne filmen gjorde et stort inntrykk på meg, det er fælt å se det største geniet i vår tid på dette området forvandles til en hjerne sittende i rullestol. På bildet under ser vi Den virkelige Stephen Hawking på premieren av filmen i 2014. Bak står hovedpersonene i filmen, i midten hans kone som skrev boken.

Hovedpersonen i rullestolen 

Til slutt vil jeg ta med bilde til fra premieren på filmen. Her ser vi Stephen Hawkings kone Jane og hun som spiller henne i filmen. Jeg vil anbefale filmen, det er en av de virkelig gode filmene  basert å en sann historie.

Virkelige Jane til venstre,
Jane i filmen til høgre

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar