lørdag 18. april 2015

På eventyr i Oslo, april 2015, del 2

Vi var på vei fra Kunstindustrimuseet mot et sted vi skulle møte to til fra familien. Da vi kom dit, stod de og ventet. Nå skulle vi prøve noe kun en av oss hadde vært med på før.

Her var det

Vi ringte på, ventet litt, så tok vi heisen opp til etasjen vi skulle. Nå ble vi bedt om å sette oss ned og vente mens romma ble gjort klar. Det kom et team til som satte seg og ventet.

Vi venter

  Så var alt klart og vi ble ført til vårt rom. Her ble vi låst inn og vi hadde en time på oss til å lete etter nøkkelen så vi kunne låse oss ut. Vi skulle finne ledetråder, gjenkjenne koblinger, løse gåter og finne den manglende biten. Jeg hadde lest bøkene om Frøken Detektiv da jeg startet på tenårene, det hjalp lite, men jeg fant også noen spor. De tre andre var kjempeflinke, vi klarte oppgaven og fikk låst oss ut før tiden var ute. Det var en spennende og artig opplevelse.

Her ble vi låst inn.

Nå spaserte vi til en restaurant der det var bestilt bord, for nå skulle bursdagsgaven til en av damene pakkes opp. Hun hadde bursdag i starten på februar, nå hadde hun valgt sted å spise middag slik gaven lød. Vi tre andre skulle bli med.

Her er restauranten
  
Maten skulle være god

Vi fikk vårt bord og snart kunne måltidet starte, men først fikk vi brød som var så godt at det smeltet på tungen sammen med et nydelig tillaget smør. Så kom en liten starter som egentlig var en velkomstrett. Det var røkt blåskjell, reker og en brødpinne i skumskogpure. Jeg glemte å ta bilde i starten.

Velkomstrett
 
Så startet det fireretters måltidet. En kelner slo en skvett med vin i tilhørende glass, vin som passet til hver rett og forklarte hvor den kom fra, slik det er vanlig ved slike måltid. Først kom Blomkålsuppe med løyrom, brunet smør og stekt blomkål.

Kelneren forklarer

God start

Neste var Pannestekt steinbit med røkt potet, syltede vårgrønnsaker og ansjossmør. Det smakte utmerket. Ved bordet blir ettermiddagens hendelser diskutert.

Prat ved bordet

  Neste rett var Svinekjake, søtpotetpure, grillet hjertesalat, mandel og ramsløkvinaigrette.

Velsmakende mat

Men nå måtte vi ha en pause og ba dem vente litt med desserten. Nå kunne vi prate i fred og ro, samt planlegge kommende ekspedisjoner.

Pause

Så kom desserten som var hvit sjokolademousse, fersk mango og pasjonsfruktsorbet. Det smakte ypperlig.

Desserten

 Det ble et måltid som bursdagsbarnet sa hun var fornøyd med. Men nå kom servitøren med en ekstra liten smak som var på husets regning, dermed ble det en søt avslutning på besøket.

Søt avslutning
   
Vi var fornøyde med restauranten, maten var god og jeg kan gjerne anbefale stedet. En kan velge mellom fire retter eller fem retter, samt vinpakke, da passer vinen til de forskjellige retter. Nå spaserte vi til Cafe Amsterdam, her ventet vi på vår eminente bilengel: Stephen Burne. Ettermiddagen i Oslo ble virkelig et lite eventyr.

Avslutning på Cafe Amsterdam

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar