tirsdag 29. mars 2016

Påsken 2016, del 1

I år ble det hjemmepåske, men uten Aftenposten. Skjærtorsdag måtte jeg finne et alternativ, for når jeg er alene må jeg ha noe å lese når jeg spiser frokost. Jeg hadde nettopp lest ut boken jeg fikk med nabofruen på Sunnmøre i julegave, og startet på julegaven fra en fra familien.

Frokost skjærtorsdag

Langfredag var det middagsselskap hos meg, og de fra familien som kunne komme tok plass rundt spisebordet. Under er Dina og Hedda i gang med middagen.


Senere ble det kaffe. På bildet under ser vi også Henrik og venninnen, de var begge kommet hjem på påskeferie fra studiene i Warszawa. Kjekt å samle så mange til påskeselskap.

Hedda, Henrik og Tonje

Janis var naturligvis midt i blant. Før på dagen hadde hun løpt helt oppå Kolsåstoppen, og var til slutt svært sliten. Hun la hodet på bordet og klarte så vidt å holde øynene oppe.

Janis er trett

Lørdag som var påskeaften, ble en dag til avslapning. Været var bra, men solen slet med å komme fram fra skyene. Det var 8 plussgrader. Jeg gikk kun en liten tur til KI- senteret, der var mer folk enn jeg hadde forventet.

Påskeaften

Dagen før, langfredag 25. mars, var vaffelkakens dag. Men det passet ikke for meg, derfor samlet jeg de restene jeg kunne bruke etter selskapet og laget vafler. Først pisket jeg eggedosis av 4 egg, så i med vaniljesaus, fløtekrem, samt resten av helmelk som jeg bruker når jeg laget karamellpudding. Samt litt smeltet smør, så rørte det passelig tjukt med hvetemel. Det ble en del vafler.

Vaflene ferdigstekt

Prøvesmaking til lørdagskaffen


Neste dag som var søndag, første påskedag, skulle vi samles til selskap på Kolsås. Da hadde to fra familien slått seg sammen og skulle feire bursdag på etterskudd. De to bursdagsbarna ser vi på bildene under. Bildet av Hedda er tatt på cruise i 2014, den andre er foreviget i New Orleans i 2015.

Dina og Hedda

I New Orleans

Del 2 i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar