tirsdag 22. mars 2016

Vandring på Ullevål, mars 2016, del 2

Vi dro fra Ullevål Hageby, som nevnt så vi at vårblomstene var begynt å dukke opp fra den fortsatt vinterlige grunnen, og enda mer fra blomsterbed der granbar fortsatt lå og dekket til.

Vårblomster

Vi nærmet oss Ullevål sykehus som ligger i bydelen St. Hanshaugen. Sykehuset ble åpnet i1887. Det var tidligere eid av Oslo kommune, men overført til staten i 2002, samtidig endret navnet til Ullevål universitetssykehus. Hele komplekset på Ullevål betegnes formelt som: Oslo universitetssykehus Ullevål.

Ullevål sykehus
 
Klokketårnet med hovedinngangen
 
Parkeringshuset har landingsplass for helikopter på taket, og heis med glassbru direkte til akutt mottaket. Akkurat da vi passerte lettet et helikopter fra landingsplassen.

Landingsplassen

Helikopter har lettet

Nå tok vi trikk nedover mot byen. Da vi nærmet oss Slottsparken satte vi oss på et utested. Janis var alt på plass, men var litt sliten for hun hadde gått hele veien fra Waldemars hage. Dette stedet hadde variert utvalg av yoghurt, det spiste vi alle unntatt Janis. Det var Palmesøndag og tidlig ettermiddag.

 Janis var sliten

Etter pausen spaserte vi gjennom Slottsparken, det var mye folk ute i det fine været. Flagget var oppe på slottet, så kongen var sikkert hjemme.

Gjennom Slottsparken

Ved slottet

I slottsparken var også vårblomstene på vei opp, ingen tvil om at våren er rett rundt hjørnet.

Mer vårblomster

Vi spaserte en runde på Karl Johan, der var mange motorsykler parkert. Etter en liten pause på Sir Winston, gikk vi hver til vårt. Jeg spaserte til mitt vanlige busstopp nedenfor slottet, og rett etterpå kom16. 30- bussen. En fin ettermiddag i Ullevål Hageby og i sentrum.

Motorsykler på Karl Johan
 
Utsikt nær busstoppet


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar